Radní města Prostějova a Olomouckého kraje jednali o severním obchvatu

Radní města Prostějova a Olomouckého kraje jednali o severním obchvatu
Foto ber

Výkupy pozemků pro tzv. severní obchvat města Prostějova řešilo jednání Rady města Prostějova a Rady Olomouckého kraje, které se uskutečnilo 9. listopadu v Prostějově.

„Shodli jsme se na tom, že řešení výkupů pozemků pro severní obchvat Prostějova je prioritou jak pro město, tak pro kraj. Obchvat přijde celkem na 400 milionů korun, z toho částka potřebná na výkupy je alokována v rámci projektu ITI do roku 2018. Aktuálně zbývá vykoupit 118 pozemků,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil s tím, že u řady z nich bohužel dosud není znám majitel. “U jiných zase majitelé nechtějí prodat požadovanou část, necelý pozemek – místo 200 metrů třeba 4 tisíce, nebo požadují cenu, která pro nás není přijatelná,“ vysvětlila primátorka Prostějova Alena Rašková. Kraj by podle Rozbořila rád šel cestou nedalekého Přerova, který při stejné situaci pověřil výkupy jednu kancelář. “Uzavírala by smlouvy o smlouvách budoucích a zprostředkovala všechna jednání,“ dodal Rozbořil. Cena za metr zatím stanovena není, podle Raškové byla před 7 lety 400 korun. Při samotném výkupu se ale bude řídit tržní cenou obvyklou.

Pozemky na severní obchvat nebude vykupovat pouze Olomoucký kraj, vstupovat do toho bude i město Prostějov, které bude určité pozemky vykupovat pro své potřeby. (ber)

Komentáře

Prioritní otázka zní:"Má to cenu jednat s panem ing.Rozbořilem, když jeho dny v úřadě jsou sečteny a skončí, buď odveden policií nebo smeten voliči v krajských volbách, stejně jako jeho oranžoví famulové (nosiči vody).

Poslat nový komentář