Pozemky na severní obchvat prodáme, znělo na setkání

Pozemky na severní obchvat prodáme, znělo na setkání
ilustrační foto

Dlouhá léta plánovaný severní obchvat Prostějova vázne na pozemcích, které patří soukromým majitelům. Na setkání, které uspořádal v minulém týdnu Olomoucký kraj a město Prostějov, se jich ze 120 dostavilo přes 50. Většinou chtějí pozemky prodat.

„Dle prezenční listiny se sešlo přes 50 majitelů parcel. Na místě se vyplňoval dotazník, zda mají zájem parcely prodat. Bezprostředně po ukončení akce se vrátilo 39 dotazníků, z nichž v žádném není uvedeno, že by majitel vysloveně nesouhlasil,“ sdělila redakci mluvčí magistrátu Jana Gáborová.

Většina z majitelů podle ní uvádí, že záleží na předložené kupní smlouvě, resp. smlouvě o smlouvách budoucích, tedy na podmínkách, které budou uvedeny písemně. „Jednání se nebrání a někteří by dokonce chtěli prodat co nejdřív,“ dodala Gáborová.

Severní obchvat, jehož stavba by měla přijít na 400 sta milionů korun, by měl propojit Olomouckou a Kosteleckou ulici. Tři čtvrtiny částky by měl Olomoucký kraj, který je hlavním investorem, čerpat z fondů Evropské unie. „Peníze můžeme z Evropské unie čerpat do roku 2020, přípravy ale musí být hotové v roce 2017,“ upřesnil na setkání hejtman Jiří Rozbořil. Výkupní cena metru čtverečního pozemku by podle hejtmana měla být minimálně 600 korun. (ber)

Komentáře

Slibem, zvláště před krajskými volbami, nezarmdouti. Tuto praxi zavedl jistý starosta již v r. 2007.(severní obchvat bude v r. 2010)! Potom již primátor slibil v r. 2010,ale jen, že bude "brzy"! V r. 2016 se už ví o asi 50 majitelich. Zbývajících je asi 70! Některé ani neznají. Takže jim to tam musíte v říjnu dát, ale potom 4 roky to bude zase u ledu!!!

Poslat nový komentář