Jednání o výkupu pozemků pro severní obchvat je v plném proudu

Jednání o výkupu pozemků pro severní obchvat je v plném proudu
ilustrační foto ČT

Dlouho očekávaný severní obchvat Prostějova je teď jednou z nejdůležitějších akcí prostějovského magistrátu. Ten před časem svolal setkání vlastníků dotčených pozemků. Nikdo z přítomných odkup neodmítl.

„Vlastníků je 120, na setkání jich přišlo jednapadesát. Čtyřicet dva z nich nám poskytlo okamžité vyjádření, dalších devět vlastníků se s kladným stanoviskem ozvalo následně,“uvedl náměstek primátorky Zdeněk Fišer. U deseti majitelů zatím úřad nezná místo pobytu. „Pozvánky se vrátily s tím, že adresát je neznámý,“ vysvětlil Fišer.

Podle jeho slov chtějí někteří vlastníci městu prodat celé pozemky, jiní žádají směnu. „Zatím můžeme garantovat jediné, a to je cena 600 korun za metr čtvereční,“dodal Fišer.

Magistrát plánuje otevření kanceláře, která by všechna jednání zajistila. „Doufáme, že se se všemi domluví a nebudeme muset použít vyvlastňovací řízení,“ doplnil informace radní Jaroslav Šlambor. (ber)

Komentáře

Už nechte teho ZLODEJA LOLINA na pokoju!!! HAJZLU

Pochybuji, že všechny vlastníky seženou a že všichni budou chtít prodat. Teprve potom oceníte, že v Řadě města je pan Šlambor (za KSČM). Jak dojde k vyvlastnění, exsoudruh bude mít už zkušenosti. Komunisté si vždy věděli rady.

Za Mačáka to bylo plnou hubou.

Poslat nový komentář