Čas obchvatu se krátí. Polovina pozemků zatím nevykoupena

Čas obchvatu se krátí. Polovina pozemků zatím nevykoupena
ilustrační foto ČT

Něco přes půl roku funguje v Prostějově kancelář pro výkup pozemků určených pro stavbu obchvatu. Za tu dobu se jí podařilo zprostředkovat odkup 60 pozemků, dalších 62 na odkup čeká. Pokud nebudou všechny pozemky vykoupeny do roku 2018, tavba by se odložila na neurčito.

„Celkem se jedná o 122 oslovených majitelů,“ uvedla před rokem primátorka Alena Rašková.

Investorem stavby bude Olomoucký kraj s dotační podporou Evropských strukturálních a investičních fondů 2014-2020. Takzvaný severní obchvat by ulehčil dopravě a částečně ji odkláněl z centra mimo město.

Pozemky vykupuje převážně Olomoucký kraj. „Město Prostějov jedná o výkupu pozemků, které budou v naší kompetenci,“ doplnil první náměstek primátorky Zdeněk Fišer. Jedná se zejména o nadjezdy, cyklostezky, chodníky a podobně. (ber)

 

Komentáře

Kdo jen trochu rozumi majetkopravnim vecem tak vi ze vykupy pozemku jsou zalezitosti predevsim kraje ktery bude severni obchvat stavet kancelar ma za ukol pomoci s vykupy. Mesto prostejov neni investor a otazka spis zni proc maji nekteri majitele pozemku prehnane naroky na cenu viz napriklad pani havrankova ktera blokovala hradeckou dalnici temer 30 let.

Smutný to příběh, velmi smutný

A že by ten hlupák na dopravě aspoň opravil ty silnice kolem města?

A kde jste byli 30 let,šašci?Stačí se projet Prostějovem a každý musí vidět po čem se ty obří auta hrnou.........silniční cyklostezky a kličkuje to mezi domečky jako zajíci před loveckým psem.A kdepak byl odbor dopravy celou dobu?A za co bral prachy?

Zřízení kanceláře pro výkup pozemků byl mistrovský tah radniční koalice. Ani s pomocí Boží se to nedá stihnout, skluz i díky nečinnosti pana dr. Aloise M. (bývalého náměstka pro dopravu na kraji) je velký. Ovšem budoucí neúspěch se hodí na hlavu těm dvěma úředníkům. Koalice bude říkat :" snažili jsme se, kancelář výkupu jsme zřídili, dvěma chlapům jsme krásně platili! Ne my, ale ti tutani to nezvládli!! Tak nás volte znova! My vám slibujeme, že severní obchvat bude!
Tyto sliby slyšíme od roku, nevěříte!! 2007!! Píše se 2017. Kolik lidí muselo zbytečně zemřít na rakovinu a respirační choroby, protože jsme zvolili neschopné zastupitele??

Poslat nový komentář