Pozemky pro severní obchvat si mohou vyžádat vyvlastnění

Pozemky pro severní obchvat si mohou vyžádat vyvlastnění
ilustrační foto ČT

Některé výkupy pozemků pro budoucí obchvat města Prostějova si mohou vyžádat speciální postup. Kancelář pro výkupy pozemků musí zpracovat návrh postupu ve věci stanovení opatrovníků a podání návrhu na vyvlastnění. Rada tento postup odsouhlasila.

„Výkupy pozemků běží naplno. Přesto se patrně nevyhneme nepopulárnímu opatření, kterým je vyvlastnění. Jak informoval Jiří Rozehnal, z kanceláře pro výkupy pozemků, nepodařilo se dohledat osm osob a těmto bude nutné stanovit opatrovníky. Jsou to lidé, kteří žijí v cizině či zemřeli a jejich potomky se nepodařilo dohledat. Otevřeny zůstávají čtyři případy, u některých se možná nevyhneme podání návrhu na vyvlastnění. Tito majitelé žádají buď přemrštěnou cenu, až tři tisíce korun za metr, nebo trvají na vykoupení celého pozemku,“ vysvětlil první náměstek primátorky Zdeněk Fišer. Tyto skutečnosti mohou představovat ohrožení celé investice.

„Je třeba v této věci postupovat s ohledem na význam a nejvyšší prioritu této akce. Považujeme za vhodné nechat kanceláří pro výkupy vypracovat návrh postupu řešení včetně časového harmonogramu, a to zejména s ohledem na budoucí termín ukončení fungování kanceláře (k 30. 6. 2017) a to tak, aby v budoucnu nedošlo k jakýmkoliv pochybnostem ohledně aktivity vedení města v rámci této významné akce,“ uzavřela primátorka Alena Rašková. (red)

Komentáře

KDY UŽ TO BUDE.....PŮJDU SE VOPÍT....
PROFIČET OLOMOUCKOU -TAKHLE KOLEM 15hod - KDYŽ JEDE TŘEBA JEŠTĚ VLAK JE FAKT UMĚNÍ.... NENÍ VÁM TO BLBÝ STAVĚT TO TAK DLOUHO ... LIDI ZLATÍ !!!
BĚŽTE TROCHU DO SEBE !!! J*

No vida a pak ze to nejde. Je dobre ze kraj a mesto spojili sily a zridili kancelar na vykupy. Konecne se tak hnulo neco co kraj nebyl leta schopny sam vyresit. Snad se prostejov konecne docka potrebneho obchvatu

Poslat nový komentář