Benjamínci, světlušky, vlčata, skautky a skauti ze střediska Járy Kaštila prosí o pomoc!

Benjamínci, světlušky, vlčata, skautky a skauti ze střediska Járy Kaštila prosí o pomoc!
Foto Skauti Prostějov

Skautské středisko Járy Kaštila v Prostějově se snaží podporovat činnost vlastních oddílů, které se věnují výchově dětí a mládeže. Jednou z takových podpor je i dostatečné zajištění financí pro jeho činnost. Základní formou skautských příjmů jsou členské příspěvky, ty ovšem slouží na běžné provozní záležitosti, jako je provoz klubovny nebo materiál pro děti na schůzky. Na větší projekty, jako byla v nedávnu oprava kanalizace, se středisko snaží získávat prostředky z jiných zdrojů. A jedním z nich je nyní akce "ČSOB pomáhá regionům". 

"V této akci se nám podařilo s našim projektem na opravu dvorku (zatravnění prostoru dvorku, výstavba altánku a přístřešku pro kola) dostat v Olomouckém kraji do finále. Nyní probíhá získávání finančních darů od veřejnosti, a pokud získáme minimálně 5.000,- Kč, tak od ČSOB dostaneme dalších 25.000,- Kč (pokud budeme úspěšnější než ostatní projekty, tak dokonce až 50.000,- Kč) na tento projekt. Bez získání 5.000,- Kč nedostaneme nic. Pokud vám tedy přijde naše snaha smysluplná, pak budeme moc rádi, když nám přispějete libovolnou částkou", prosí za středisko jeho vedoucí, Martin Kolařík. Podrobnosti jak přispět, najdete na této adrese: http://www.csobpomaharegionum.cz/projekty/olomoucky-kraj/2016570/hravy-dvorek . Přispívá se do šestého ledna.

Cílem skautského projektu je uvést léta nevyužívaný dvorek u klubovny do podoby vhodné pro pravidelné schůzky dětí a mládeže. "Prostor dvorku se má stát místem pro hry našich členů, od nejmladších benjamínků v předškolním věku až po mládež do 18 let. Zejména pro ty nejmladší není příliš vhodná aktuální situace, kdy musí přecházet silnici do blízkého malého parčíku, kolem kterého je také velký provoz aut. Na dvorku také plánujeme vybudovat přístřešek pro odpočinek a zábavu, nebo plánování naší činnosti. Součástí přístřešku bude i možnost krytého parkování kol, aby bylo možné dojíždět na schůzky na kolech. V současné době je parkování kol v klubovně hodně problematické a přitom je zdravý pohyb dětí velmi důležitý", popisuje Kolařík. 

Benjamínci, světlušky, vlčata, skautky a skauti ze střediska Járy Kaštila vám děkují za podporu projektu! (red)

Komentáře

vypadá to dobře, už je tam 4700 Kč, skauti se mohou těšit.....

Poslat nový komentář