Již jste se přihlásili do soutěže Extra třída? Máte ještě chvíli!

Již jste se přihlásili do soutěže Extra třída? Máte ještě chvíli!
ilustrační foto nicm.cz

 

Pro letošní velký zájem o účast v programu Nadačního fondu Tesco se posouvá termín pro registraci projektů. Školy tak mají čas až do druhé poloviny měsíce.

Žáci a studenti sedmých, osmých a devátých tříd základních škol a také víceletých gymnázií po celé České republice mají poslední šanci přihlásit se do již třetího ročníku programu Extra třída. Zažádat o grant na konkrétní projekt, který zrealizují v letošním školním roce, mohou až do 25. listopadu. V minulém ročníku program podpořil dvacet tříd, které si rozdělily více než 500 tisíc korun. Projekty je možné přihlásit na stránkách www.extratrida.cz.

O projektu Extra třída

Projekt realizovaný Nadačním fondem Tesco ve spolupráci s obecně prospěšnou společností EDUin pomáhá zlepšit úroveň znalostí dětí a život v jejich komunitě. V červnu 2014 bylo vyhlášeno již třetí kolo tohoto programu, do kterého se v předchozích ročnících zapojilo na 40 tříd a 1200 dětí. „Počet zájemců o účast v  programu Extra třída rok od roku roste, což nás samozřejmě velmi těší. Právě nyní, před uzávěrkou přihlášek, nám chodí nejvíce žádostí. Proto jsme se rozhodli tento termín prodloužit. Věříme, že ty třídy, které ještě svůj projekt nestihly dát dohromady, to potěší a svůj návrh ještě přihlásí,“uvádí manažerka Nadačního fondu Tesco Martina Šilhánová.

Díky žákům, kteří se zapojili do předchozích dvou ročníků, se podařilo například zkvalitnit život psů v útulku, zrealizovala se výstava mapující historii města a kulturně společenské programy pro seniory a děti z dětských domovů nebo bylo znovuotevřeno letní kino.

Zúčastnit se mohou školy z celé ČR

Do programu Extra třída má šanci se zapojit jakákoli třída sedmé, osmé nebo deváté třídy a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií z celé České republiky, přihlášku podává vždy jejich učitel. Ten se také stává jakýmsi patronem celého projektu.  „Extra třída je příležitostí pro děti, jejich kamarády i rodinu. Díky programu mohou poznávat a zvelebovat prostředí i vztahy ve svém okolí vlastními silami, což je pro radost z práce velmi důležité,“ uzavírá Martina Šilhánová. (red)

Poslat nový komentář