I u nás uctěna památka tragicky zahynulých hokejistů

Další fotky: 
I u nás uctěna památka tragicky zahynulých hokejistů

Desítky příznivců sportu a fanoušků hokeje přišly ve čtvrtek v podvečer před prostějovskou radnici vyjádřit smutek nad tragickou smrtí tří českých hokejistů, kteří zahynuli ve středu při pádu letadla v Rusku. Stejně jako ostatní členové týmu Jaroslavle nepřežili leteckou havárii.

Jan Marek, Karel Rachůnek, Josef Vašíček – tato jména zmizí po středečním pádu letadla u ruské Jaroslavle ze soupisky českého reprezentačního hokejového týmu. I v Prostějově se rozhořely plamínky, aby uctily památku sportovců, kteří v reprezentačních dresech proslavili český hokej.
Pietní setkání v Prostějově inicioval hokejový fan-klub Jestřábů. U pomníku T. G. Masaryka se rozhořela světýlka a objevily se i květiny k uctění zmařených životů. Mezi účastníky piety byli nejen hokejoví fanoušci, ale i ti, kteří znali některého z hokejistů osobně.
„Taky jsem hrával hokej, takže jsem měl ke všem hráčům blízko. A Honza byl můj spolužák a spolubydlící na intru. Je to sice už patnáct let, ale vzpomínky nikdo jen tak nesmaže,“ krčil smutně rameny Roman a zapaloval opatrně knot svíčky.
Svůj plamínek připojil i místostarosta a velký fanoušek sportu a hokeje zvlášť Jiří Pospíšil.

(jap)

Poslat nový komentář