Nejmladší účastnicí Smržického vandru je měsíční holčička Jana, nejstarším účastníkem jednadevadesátiletý pan Karel!

Nejmladší účastnicí Smržického vandru je měsíční holčička Jana, nejstarším účastníkem jednadevadesátiletý pan Karel!
Foto KČT Smržice

Již po třinácté se dnes ve Smržicích koná Smržické vandr. Účastníci mohli vyrazit pěšky na různě dlouhé trasy, užít si silniční či horskou turistiku. O zajímavá čísla dnešní akce jsme požádali předsedu Klubu českých turistů Smržice Zdeňka Balcaříka.

"Celkově na pěší trasy vyrazilo 398 osob, z toho nejvíce na trasu dlouhou jedenáct kilometrů, a to 184 účastníků. Na trasu nejdelší pro pěší, na padesát kilometrů, vyrazilo třiadvacet osob. Ponejvíce účastníků jsme zaznemenali na MTB horské trasy, 534, na silniční trasy vyrazilo 408 osob. Nejspíš je odradil silný vítr," vyčíslil počty účastníků Zdeněk Balcařík. "Pořadatelů je letos šedesát, měnily se trasy a příprava tedy byla náročná. Celkem tedy evidujeme 1400 turistů a cyklistů. Loni byl počet vyšší, akce se zúčastnilo 1726 lidí, ale počty jsou, i přes nepřízeň počasí, pěkné", uvedl Balcařík.

Nejstarším účastníkem sportovní akce je, stejně jako v loňském roce, Karel Ošťádal z Domova důchodců z Kostelce na Hané. Ten letos oslaví jednadevádesátiny, jel silniční trasu dlouhou 26 kilometrů. Nejmladším účastníkem se stala Janička Jeřábková, narozená 13. dubna letošního roku, která vyrazila s rodiči na jedenáctikilometrovou trasu. "Trasu zdolává v šátku na břiše své maminky Jany, která je členkou našeho klubu. Její dcerka je tedy také nejmladší členkou našeho klubu", dodal s úsměvem Balcařík. (red) 

Poslat nový komentář