Svatý Jan Nepomucký se vrátí na hlavní náměstí

Svatý Jan Nepomucký se vrátí na hlavní náměstí
Foto MPv, archiv redakce
Další fotky: 
Svatý Jan Nepomucký se vrátí na hlavní náměstí
Svatý Jan Nepomucký se vrátí na hlavní náměstí

 

Na pondělním zastupitelstvu města vznesl Petr Kousal z KDU ČSL návrh, aby se socha právě restaurovaného Jana Nepomuckého vrátila ke stejnojmennému kostelu. Argument, že je to důstojnější místo, neprošel.

„Socha sv. Jana Nepomuckého bude přesunuta do prostor malé kuželny před budovu muzea. Rozhodli o tom památkáři s tím, že zde je její původní místo,“ vysvětlil primátor Miroslav Pišťák. "Budou u ní vysazeny dvě lípy, jako náhrada za stromy, které musely být kvůli svému špatnému stavu pokáceny," konstatovala už před časem náměstkyně Ivana Hemerková.

Sochu restauruje a přemístí Daniel Bartoš ze Svitav, který naúčtuje městu cenu ve výši 273.750 Kč bez DPH, tj. 314.812 Kč včetně DPH. (ber)

Komentáře

památkáři o tomto ze zákonanerozodují, jen se k přemístění vyjadřují zda je možné či ne a to na žádost majitele, což je město!

 Když chci obhájit nějakou kravinu tak se památkáři hodí, poslední dobou můžou ve městě za všechno, mi tak připadá....

 

nápad to  rozhodně nebyl památkářů ani architekta, v plánu na rekonstrukci náměstí to nebylo, spíš to byl nápad někoho z vedbní a jako takový si ho prosadil všemu navzdory...stejně jako výsadbu aleje na jižní straně kuželny...

 co na tom, že to bude jako pěst na oko, hlavně že si na tom někdo postaví pomník, a co ten chudák nepomucký jak se mu bude líbit před svítítcími reklamami ze prioru?

Děkuji panu Kousalovi, že je jako jediný ze zastupitelů je ještě při smyslech a dívá se kolem sebe, když jde po městě a o věcech přemýšlí!

Jaké štěstí, že památkáři se starají jen o původní místa soch. Dovedete si představit, kdyby vrátili na původní místo do LIDOVÝCH MILIC jednoho pána z radnice v jeho letech?

Ještě že za dob KarlaIV. nebyli památkáři...

Poslat nový komentář