Zápasníci Sokola I. dovezli z Borohrádku čtyři medaile

Zápasníci Sokola I. dovezli z Borohrádku čtyři medaile
ilustrační foto

 

Na Velkou cenu města Borohrádek se v sobotu vydalo sedm zápasníků prostějovského oddílu, kteří ve velké konkurenci českých a polských soupeřů zvládli vybojovat dvě zlaté a dvě stříbrné medaile.

První zlatou medaili vybojovala Ema Pelikánová v kategorii přípravky C do dvaceti kilogramů, která dokázala skolit všechny své soupeře. Druhé zlato obstaral David Kyselák, jenž se v kategoriích přípravky C do třiceti kilogramů rovněž nemusel sklonit před žádným ze svých soků a bez ztráty kytičky vybojoval již druhou nejcennější medaili pro prostějovský oddíl. Další medaili Prostějovským obstaral Adam Lajčík, který našel svého přemožitele až ve finále a skončil na druhé pozici. V totožné kategorii, tedy přípravky B do dvaceti devíti kilogramů, se představil i Petr Řehůřek, ten se však nedokázal probojovat ze základní skupiny. Poslední medaile zacinkala Hanákům v kategorii přípravky B do pětačtyřiceti kilogramů, kde se blýsknul Michal Vychodil a přidal druhé stříbro do sbírky Prostějovanů.

V kategorii přípravky B do dvaceti pěti kilogramů svedl své souboje také Martin Svoboda, který obsadil konečnou pátou pozici. Lukáš Bujnoch bojoval ve velké konkurenci kategorie přípravky B do sedmadvaceti kilogramů, ale jeho výkon nestačil na účast ve finále, v konečném součtu tak Sokol I. Prostějov jako tým obsadil sympatické páté místo.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Komentáře

Řecko římský zápas dělají i v Čechovicích, a to opravdu mnohem, mnohem kvalitněji, zkuste psát i o nich. Pěkný den

Poslat nový komentář