Město pořídí další solární lavičky

Město pořídí další solární lavičky
ilustrační foto stránky MMP

Po chytrých lavičkách, které budou umístěny v ulici Školní (před budovou kina METRO) a v ulici Újezd (u frekventovaných autobusových zastávek), pořídí město další u vlakového nádraží. Bude jiného typu.

Chytré solární lavičky poslouží nejen k odpočinku, ale poskytnou také internetové připojení, budou nabíjet přístroje pomocí USB a indukce.

„Dvojici laviček typu Steora doplní jedna chytrá solární lavička CAPASITTY, se sponzorskou účastí společnosti E.ON,“ uvedl náměstek primátorky Jiří Pospíšil a doplnil, v čem sponzorská účast tkví.

Společnost E.ON nabídla základní typ lavičky za 121.000 Kč včetně DPH + 9.680 Kč včetně DPH za instalaci a dopravu. E.ON po 60 dnech vrátí městu 90.750 Kč v případě, že bude uzavřená Smlouva o zabezpečení reklamy a poskytování marketingových služeb. Podmínkou smlouvy je umístění loga sponzora na boční straně lavičky a po přihlášení na internet, nalogování stránky E.ON.

„Tyto podmínky je nutné plnit do 31.12.2017, tedy zhruba čtyři měsíce. Poté smlouva o marketingové spolupráci končí, lavička však zůstane v majetku města,“ doplnil Pospíšil s tím, že solární lavička by byla od září tohoto roku umístěná u hlavního nádraží ČD. Za příplatek pět tisíc korun je možné doplnit ještě měření znečištění, hluku a výroby elektřiny. Za každou funkci se platí samostatně.

Jeden kus solární lavičky CAPASITTY tak v základním vybavení město pořídí za výhodnou cenu 39.930 Kč včetně DPH, instalace a dopravy. (red)

Komentáře

Jasně, místo aby pomohla zahodit telefony z rukou mladých, tak jim dá ještě připojení k wifi na lavičkách. Tzn. v okolí laveček se bude tvořit seskupení znuděných floutků, co budou do těch mobilů čumět ještě víc. Opravdu tleskám...

Poslat nový komentář