Den otevřených dveří v SONS

Den otevřených dveří v SONS
ilustrační foto logo

Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, Oblastní odbočka Prostějov, pořádá u příležitosti Dne nevidomých Den otevřených dveří. Uskuteční se ve středu 11. listopadu 2015, a to od 9 do 17 hodin.

„Od 8 do 12 hodin zveme širokou veřejnost, žáky, studenty a pedagogy škol, obzvláště vás, kdo špatně vidíte a nevíte si občas rady, jak řešit některé situace, do našich prostor na Svatoplukově ulici č. 15 v Prostějově (naproti GJW). Prohlédnete si naše prostory a seznámíte se s nabídkou našich služeb a aktivit pro osoby se zrakovým postižením.
Předvedeme vám speciální pomůcky pro zrakově postižené. Např. mluvící váhu, mluvící teploměr, rozlišovač barev, mluvící mobilní telefon, počítač s hlasovým výstupem a zvětšovacím programem, můžete se seznámit s bodovým písmem a hmatovými obrázky,“ zvou organizátoři.

„Od 13 do 17 zveme děti i dospělé do Městské knihovny. V půjčovně knih pro dospělé, Skálovo nám. č. 6, i na dětském oddělení, Vápenice č. 9., si můžete vyzkoušet číst knihy i bez kontroly zraku, tedy hmatem a sluchem,“ dodávají organizátoři. Zde se představí i dceřiná organizace TyfloCentrum Olomouc, o.p.s. – regionální pracoviště Prostějov.

Budete mít příležitost s klapkami na očích vyzkoušet si i práci s PC, mobilním telefonem, s nejrůznějšími předměty denní potřeby, třeba se i podepsat, rozpoznat mince, nebo si zahrát Člověče nezlob se a další stolní hry. (red)

Poslat nový komentář