Pomoc bližním není studentům SOŠPO lhostejná!

Pomoc bližním není studentům SOŠPO lhostejná!
ilustrační foto SOŠPO

Běžně po městě potkáváme lidi, o kterých víme, že jsou bez domova a žijí ze životního minima. Ve třídě 2.TM SOŠPO dostali nápad, jak těmto lidem pomoci. Rozhodli se, že to nebudou přehlížet a udělají něco, čím jim život alespoň trochu usnadní. Podpořte studenty kliknutím like na FB!

"Nejlepší cestou se nám jevilo uspořádat charitativní sbírku oblečení. Všichni jsme se pro akci nadchli a začali vymýšlet, co a jak uděláme. Prvním, ale důležitým krokem byl leták, který by na naši akci upozornil. Jelikož jsme neztráceli čas, druhý den již visel na každé nástěnce ve škole. Potřebovali jsme, aby se o nás vědělo, proto jsme sbírku připomínali všem studentům i učitelům naší školy. Během týdne se věci kupily a my trávili přestávku za přestávkou balením oblečení a lepením štítků. Vybrali jsme snad každý druh oděvu, dále ložní prádlo, plyšáky a dokonce i knihy. A nastal den, na který jsme se všichni nejvíc těšili. Vyvrcholení naší práce v podobě odevzdání všech věcí do těch správných rukou. V úterý odpoledne jsme se sešli a společně odnesli pytle do nedaleké budovy Charity na Martinákově ulici, kde jsme se setkali s velice milými zaměstnanci a ti nám ochotně vysvětlili, na jaké účely přesně budou věci použity. Všichni jsme beze slov poslouchali a užívali si ten hrdinský pocit, který nás v tu chvíli hřál. Byli jsme neskutečně vděčni, že můžeme touto cestou přispět ke zlepšení kvality života lidí bez domova. Je jasné, že v těchto měsících, budou potřební za oblečení navíc rádi", říkají studenti druhého ročníku.

"Spolupráce s Charitou má na naší škole dlouholetou tradici. Naše třída 2.TM bude v těchto aktivitách pokračovat s cílem pomoci potřebným.
Chtěli bychom vás zároveň velmi poprosit, abyste nás podpořili v našem charitativním projektu. Udělejte si chvíli čas a rozklikněte odkaz a fotografickou koláž a zanechte nám like. Budeme vám velmi vděční, děkujeme za celé SOŠPO", hlásají studenti.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1729890793905928&set=o.278212515... (red)

Poslat nový komentář