Projekt Talenty Olomouckého kraje je na startu

Projekt Talenty Olomouckého kraje je na startu
ilustrační foto

I letos vyhlásí Olomoucký kraj Talenty Olomouckého kraje. Ocení tak žáky a studenty, kteří dosáhli mimořádných výsledků v krajských, ústředních a mezinárodních kolech soutěží a přehlídek. Nominace je možné zasílat od úterý 15. května do poloviny září letošního roku. 

„Soutěž Talent Olomouckého kraje považuji za jednu z forem, jak podpořit nadanou mládež v našem regionu. Proto na ocenění a organizaci celé akce Olomoucký kraj letos přispěje ze svého rozpočtu částkou 400 tisíci korun,“ uvedl náměstek hejtmana Pavel Sekanina.

V soutěži rozhoduje umístění žáků druhých stupňů základních škol a středních škol například v matematických, fyzikálních, chemických a biologických olympiádách a soutěžích v cizích jazycích. Vítězové obdrží od kraje finanční podporu až do výše 5 tisíc korun.

V loňském roce obdržel kraj do projektu Talenty Olomouckého kraje celkem 217 nominací. Ocenil 44 žáků a studentů, 2 soutěžní týmy a 5 hodnocených oborů. Kromě toho krajští radní schválili ocenění pro 5 škol. 

Více informací včetně pravidel zasílání nominací bude zveřejněno na webových stránkách Olomouckého kraje v sekci Školství, mládež a sport.    

(red)

Poslat nový komentář