Studenti šli po stopě literatury a bodovali

Studenti šli po stopě literatury a bodovali
ilustrační foto MMP

Celkem 65 studentů prvních a druhých ročníků ze sedmi prostějovských středních škol poskládalo 13 pětičlenných týmů, které se 6. listopadu v bývalé ZŠ na Husově náměstí utkaly v lítém boji o informace, které se mohou hodit například k maturitě z češtiny. Nebo prostě do života. I kdyby si je studenti nezapamatovali, jistě se u toho skvěle bavili. A možná, že si kromě zajímavě strávených dvou hodin s literaturou odnesli i chuť něco si přečíst.

„Skládali k sobě odpovídající názvy knih, jejich autory a jména literárních postav. Poznávali knihy podle zvukových ukázek, podle textových úryvků i podle komiksových stripů. Poznávali spisovatele podle fotografií a přiřazovali k nim fakta o nich a jejich díle, pomocí otázek odhalovali totožnost "oživlé" literární postavy. Vůbec to nebylo snadné," uvedl ředitel knihovny Aleš Procházka.
Nejlépe se s těmito a dalšími úkoly popasoval tým z Gymnázia Jiřího Wolkera, který získal 110 bodů, druhé místo patřilo týmu ze Střední školy designu a módy, který si připsal 107 bodů a na třetím se umístil pánský tým z Reálného gymnázia a ZŠ města Prostějova s výsledkem 98 bodů. „Vítězové si odnesli, co jiného, než poukazy na knihy. Užili si to i autoři soutěže z městské knihovny, kteří v listopadu obdobnou akci připravili také pro studenty třetích a čtvrtých ročníků středních škol. A jistě nezůstanou jen u toho, už teď přemýšlí o dalších termínech soutěže, aby si ji mohlo vyzkoušet ještě více mladých čtenářů," doplnil Procházka s tím, že například 14. prosince, opět na „Husáku“, se v dovednostní soutěži utkají žáci 8. a 9. ročníků základních škol. (Zdroj MMPv)

Poslat nový komentář