Krajské kolo Logické olympiády má své vítěze

Krajské kolo Logické olympiády má své vítěze
ilustrační foto

V pátek se sešla v přednáškovém sále Národního domu v Prostějově logicky myslící mládež z celého Olomouckého kraje. Už počtvrté se uskutečnila Logická olympiáda pořádaná Mensou ČR. Mezi víc než stopadesátkou soutěžících se neztratili ani zástupci prostějovských škol.

Logická olympiáda si získává stále větší oblibu, letos se zaregistroval rekordní počet soutěžících. Z Olomouckého kraje se zúčastnilo bezmála 160 soutěžících, kteří ve třech kategoriích bojovali o vítězství a postup do celostátního kola soutěže.
„Olympiádu pořádáme už několik let. Naším cílem je nabídnout mládeži soutěž, která dává prostor k vyniknutí i žákům, kteří nemusí být úspěšní v tradičních školních předmětech nebo pochází z různého sociálního a kulturního zázemí. Letošní ročník je významný tím, že Menza slaví 20. výročí založení,“ uvedl předseda Mensy ČR Tomáš Blumenstein, který je zároveň i koordinátorem Logické olympiády.
Dobře si vedla i mládež z Prostějova. V kategorii žáků základních škol 1. stupně se umístil Ondřej Kučera na pátém místě a Tomáš Pola z Cyrilometodějského gymnázia skončil třetí v kategorii středních škol. Oba postupují do celorepublikového kola.
Výsledky krajského kola :
Kategorie 1. stupeň ZŠ: 1. Tomáš Kreuzinger Olomouc, 2. Jaroslav Hradil Přerov, 3. Matěj Slováček Přerov, 4. Veronika Špačková Olomouc, 5. Ondřej Kučera Prostějov ZŠ Jana Železného
Kategorie 2. stupeň ZŠ: 1. Ondřej Motlíček Šumperk, 2. Zdeňka Kolářová Litovel, 3. Jakub Vaculík Šumperk
Kategorie střední školy : 1. Petr Horvát Zábřeh, 2. Ivana Pumprlová Přerov, 3. Tomáš Pola CMG Prostějov
Patnáct nejúspěšnějších řešitelů postoupilo do celorepublikového finále, které se uskuteční 28. listopadu 2011 v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR. Krajské kolo finančně podpořil Olomoucký kraj a Město Prostějov, patronát převzal starosta Miroslav Pišťák.
(jap)

Poslat nový komentář