Jak je to s kavárnou ve Špalíčku?!

Jak je to s kavárnou ve Špalíčku?!
ilustrační foto archiv ber

Od konce června minulého roku nefunguje Kavárna ve Špalíčku. Útočiště milovníků dobré kávy i zábavy mělo od září 2015 provozovat Muzeum a galerie Prostějovska. Do dnešního dne se tak ale nestalo.

Zřizovatelem Muzea a galerie Prostějovska je Olomoucký kraj. Podle zřizovací listiny muzeum nemělo povolení provozovat hostinskou činnost, což krajští zastupitelé napravili až 18. prosince 2015. „Zastupitelstvo schválilo dodatek zřizovací listiny Muzea a galerie v Prostějově v části doplňková činnost. Zastupitelé odsouhlasili, že MGP může provozovat hostinskou činnost a další, pro kavárnu potřebné, navazující činnosti. Tento souhlas byl základním předpokladem pro zřízení muzejní kavárny,“ sdělila dnes PvNovinkám Kamila Navrátilová, tisková mluvčí Olomouckého kraje. „Vlastní podnikatelský záměr na zřízení muzejní kavárny v objektu Špalíček ještě prochází schvalovacím procesem a připomínkovým řízením v rámci krajského úřadu,“ dodala Navrátilová.

Výpověď původním provozovatelům se tak jeví ze strany kraje jako nepříliš zdařilý krok. Místo pravidelného příjmu v podobě nájmu úřad dodnes nemá schválené řešení využití těchto prostor. (ber)

Komentáře

V prostejove se neni cemu divit, komunisticka radnice se chova stejne jako za starych casu, sedi tram take stejni lide. Az na toho co "rezignoval" a je kristalove cisty, ze ani kristal neni tak kristalovy :)) a volici, na vas se zvysoka...

Poslat nový komentář