Spitznerovy sady: Nedostatky město reklamuje

Spitznerovy sady: Nedostatky město reklamuje
ilustrační foto MMP

 

PvNovinky před několika dny informovaly o ukončené revitalizaci Spitznerových sadů. Firma Green Project Průhonice si za ni od vedení města pochvalu nevysloužila, hrozily jí i sankce. Po více než měsíci od předání stavby se redakce dotázala magistrátu, jaký je současný stav této kauzy. Odpovědi se nám právě dostalo.

"Celá dotovaná akce byla zkomplikována poměrně neskromnými požadavky vyplývajícími ze studie, která byla ORI poskytnuta, nedořešením majetkoprávních vztahů před zahájením akce a v neposlední řadě výběrem realizační firmy, která sice předložila nejvýhodnější nabídku v souladu se zákonem o veřejných zakázkách, ale nebyla příliš spolehlivá," sdělil redakci vedoucí Odboru rozvoje a investic Antonín Zajíček. Průběh akce byl velmi komplikovaný, nicméně výsledek je velmi slušný. "Jednotlivé nedostatky jsou reklamovány, k odstranění některých závad může dojít až v září či říjnu," dodal Zajíček s tím, že k sankcím zatím nebylo přistoupeno.

Regenerace, která začala na jaře 2014, přišla na 4,74 milionů korun, na pořízení zeleně město získalo dotaci 953 tisíc korun z Operačního programu Životní prostředí. (ber)

Poslat nový komentář