Jak dopadne situace s lukrativními pozemky u nemocnice?

Jak dopadne situace s lukrativními pozemky u nemocnice?
ilustrační foto

Město Prostějov podalo v červnu žalobu proti spolku Sportovní klub SPORT TREND Prostějov o.s. Chtělo, aby soud spolku uložil povinnost uzavřít se Statutárním městem Prostějovem kupní smlouvu na převod pozemků p.č. 101, p.č. 102 a p.č. 103, vše v k.ú. Krasice. Soud ale rozhodl jinak.

Soud nařídil oběma stranám, aby se pokusily domluvit prostřednictvím mediátora. „Jednání se uskuteční 16. listopadu ve Zlíně. Návrhy máme, uvidíme, jak se k nepostaví protistrana,“ sdělil včera zastupitelům náměstek primátorky Jiří Pospíšil.
Společnost Remostav koupila od města v roce 2007 pozemky v k..ú. Krasice, kde měl vzniknout areál pro volnočasové aktivity. Výstavba ale nezačala a společnost vloni požádala město o změnu záměru na komplex bydlení včetně služeb zdravotnicko-sociálního charakteru určeného pro seniory. Ve hře bylo případné zpětné odkoupení pozemků a také třímilionová pokuta. Nikdy ale nedošlo k dohodě, Sport Trend naopak zcela protiprávně zatížil pozemky zástavami. Město totiž požádalo o předběžné opatření, které ukládalo Katastrálnímu úřadu pozemky zaplombovat. „Byla to jednoznačně chyba Katastru, v tomto případě je další jednání na něm,“ uvedl před časem náměstek primátora Jiří Pospíšil. V dubnu letošního roku pak Krajský soud rozhodl ve prospěch města a zástavy byly vymazány. Město chce podle Pospíšila pozemky vykoupit zpět za původní cenu, 3,8 milionu korun. Smluvní pokuta bude dalším krokem.
O pozemky v lukrativní části města má zájem několik investorů. Že by tedy zůstaly „na ocet“, nehrozí. Podle radních je to ale běh na dlouhou trať. (ber)

Poslat nový komentář