Výhra z venku posunula 1. SK do čela tabulky

Výhra z venku posunula 1. SK do čela tabulky
ilustrační foto

Šesté kolo MSFL odehrál 1. SK Prostějov na hřišti Hlučína. Očekávalo se vyrovnané utkání, domácí totiž byli pouze bod za Prostějovem a atmosféra na domácím hřišti by je měla hnát za vítěztvím. I přes tuto výhodu si prostějovští fotbalisté odvezli výhru 2:1 a prozatím 1. místo v tabulce (3 zápasy se hrají v neděli).

 

Prostějov se hned v úvodu, po čtvrt hodině hry, ujal vedení po přímém kopu, branku si připsal Pospíšil.  Ještě do poločasu, ale hosté stihli vyrovnat. V 37. minutě zahrával Binar rohový kop, míč se dostal k Hanusovi, který neváhal a bylo vyrovnáno 1:1. Tento stav vydržel až do poločasu.

10 minut po zahájení druhého poločasu začala smršť žlutých karet na obou stranách. První žlutou dostal domácí Ondrušík, hned nato i prostějovský Krejčíř a za dalších 5 minut i Hunal, taktéž z Prostějova. Poté Hlučín poprvé vystřídal, ze hřiště šel Mucha a nahradil jej Krčmařík. V 70. minutě se k přímému kopu postavil Papoušek, který z velké dálky trefil bránu a minul gólmana, čímž poslal Prostějov znovu do vedení. Stav byl 1:2. Po pár minutách je na lavičku povolán kartovaný Hunal, kterého střídal Hloch. V 76. minutě se měnili hráči na hřišti i z týmu Hlučína, Dostál dostává prostor místo Ondrušíka. Následovala ještě další žlutá pro Prostějov, ta byla určena Hirschovi. V 85. minutě ještě vystřídal střelec druhého gólu Prostějova, na hřiště šel místo něj Svozil. Uběhly ani ne 3 minuty a hosté stáhli z hřiště i svého prvního střelce, Pospíšila nahradil Zatloukal. V poslední minutě se ještě zranil hráč domácích Binar, kterého na poslední minutu střídal Štefek.

Prostějov tedy pokračuje ve své sérii venkovní neporaženosti a díky ní aktuálně vévodí třetí lize. Nedělní zápasy jej o toto prvenství ale mohou připravit. Největší šanci má Frýdek-Místek, kterému stačí porazit Zábřeh. Další ohrožení přichází od vítěze utkání SK Sigma Olomouc B proti FK Fotbal Třinec. Pokud by vyhrála Olomouc alespoň o 2 góly, dostala by se před Prostějov.  Za předpokladu výhry Třince by se do čela tabulky dostal on.

Poslat nový komentář