Agel si připisuje první letošní trofej, je vítězem poháru

Agel si připisuje první letošní trofej, je vítězem poháru
I napočtvrté Agelky proti Olympu Praha uspěly. Ve finále poháru jej porazily v Teplicích 3:1 a slaví první letošní triumf.

Čtvrté letošní měření sil s největším rivalem na českém kolbišti, Olympem Praha, dopadlo pro volejbalistky Agelu Prostějov úspěšně. Ve finále poháru v Teplicích vyhrály 3:1 na sety a popáté si připsaly triumf v této soutěži.

První set vyhrál Prostějov 25:14 především díky dobrému podání Kossányiové i kvalitní obraně i mezihře. Ve druhé sadě se mu ale zhoršil příjem, naopak Olymp zlepšil útok a servis, a i přestože Hanačky vedly 13:11 či 15:13, nakonec dokázal obrátit na 17:20 a druhý set získat v poměru 21:25.

Ve třetím dějství ale Agel dokázal brzy utéct, tentokrát díky výbornému podání Žarkovy, a od stavu 7:2 nepustil soupeřky na blíže než tři body. Třetí sadu nakonec dotáhl do vítězného konce 25:19. Zhoršená přihrávka na straně Moravanek, a naopak lepší příjem Pražanek však ve čtvrtém setu opět znamenaly dlouhé vedení Olympu až do stavu 15:18. Z dalších sedmi bodů jich však Agel získal plných šest a otočil na 21:19. V závěru ještě Olymp kousal a srovnal z 23:21 na 23:23, poslední dva body setu však získal Prostějov a připsal si první letošní triumf.

Ve finále Česko-slovenského poháru, které bude pořádat na vlastní palubovce, se tak Prostějov postaví 27. února vítězi slovenské části soutěže Slavii EU Bratislava.

VK Agel Prostějov - Olymp Praha 3:1 (14, -21, 19, 23)

Rozhodčí: Rychlík a Němeček. Čas: 101 minut. Diváků: 300.

Sestavy:Prostějov: Vincourová, Miletič, Žarkova, Soares, Kossányiová, de Assis, libero Gomes - Hippe. Trenér: Miroslav Čada.Olymp: Halbichová, Mlejnková, Mudrová, Kvapilová, Hodanová, Sládková, libero Dostálová – Kopecká, Patočková, Škrampalová. Trenér: Stanislav Mitáč.

(zkl)

Poslat nový komentář