Jedinečný úspěch koní ze Srdéčka!

Jedinečný úspěch koní ze Srdéčka!
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz
Další fotky: 
Jedinečný úspěch koní ze Srdéčka!

 

Jedinečnou nedělní podívanou v podobě Velké pardubické steeplechase opět okořenil Stanislav Popelka, trenér a chovatel dostihových koní z Hvozdu. Jeho osmiletý hnědák Nikas zopakoval úspěch stájového kolegu Hirsche a v nejtěžším dostihu na evropském kontinentě skončil s žokejem Dušanem Andrésem na vynikajícím druhém místě!

 

Stanislav Popelka se již dlouhá léta řadí k elitě českých dostihových drah. Z malé stáje u Hvozdu, které se říká na Srdéčku, už léta vycházejí jedineční koně. Na úspěchy Hirsche a Mandarina v neděli navázal Nikas, který s Dušanem Andrésem doběhl ve Velké druhý. Kůň, který vloni pro pád jezdce nedokončil, ale rok předtím s přehledem vyhrál druhý nejvýznamnější dostih, Cenu Labe. "Vloni došel bez jezdce, letos v oranici ztrácel, ale na trávě všechno doběhl a hlavně bez kolize," nechal se v cíli slyšet spokojený Andrés. Stanislav Popelka na rozdíl od odborníků svému svěřenci věřil už před dostihem:" Měla by mu vyhovovat měkčí půda, Dušanovi věřím," řekl PvNovinkám před startem. Úspěch o to větší, že z dvaceti koní nakonec cílem Velké proběhlo jen šest.

Z Pardubic si na Srdéčko odváží ale i další úspěchy. Vítězství si v ceně ASA na 4400 metrů už podruhé odnesl šestiletý ryzák Čáriray jak jinak s Andrésem v sedle. "Tento kůň přes léto neběhá, trpí silnou alergií na pyly, takže jeho doba nastává teď," řekl spokojený Stanislav Popelka, který s Čárirayem počítá do dalších let právě na crossy.

Svěřenci Stanislava Popelky získali i dvě čtvrtá místa, první vyběhala v Ceně Vltavy šestiletá hnědka Modena z Popelkova vlastního chovu, druhé v Ceně Labe Bordeland rovněž s Andrésem v sedle.

Gratulaci PvNovinek v podobě pytle mrkve a šampaňského na Srdéčko doručíme co nejdříve! (ber)

Komentáře

Stando,gratuluji  a jen tak dál.Je jen dobře,že Tvoji koně vyhrávají,zasloužíš si to s celým Tvým týmem lidí.

 

Luboš

Standa Popelků je prostě jednička :D Tak snad příští rok vyjde to první místo :D

Poslat nový komentář