Myslím, že budeme mít problémy, říká Lukáš Zelenka

Myslím, že budeme mít problémy, říká Lukáš Zelenka
ilustrační foto

Aktuálně nejzkušenější hráč prostějovských fotbalistů Lukáš Zelenka se po posledním přátelském utkání v rozhovoru rozpovídal o letní přípravě a svých očekávání od nové sezony.

Jak byste zhodnotil letní přípravu?Minulý týden jsme ještě dost trénovali, měli jsme problémy v poháru s Vyškovem, i když jsme tam postoupili, takže to je dobré, i když výkon byl špatný a dneska se nám tradičně nedařilo. Místo toho, abychom si krásně zahráli, tak jsme soupeře pustili do vyrovnání a potom jsme se trápili. Nebylo to dobré. V první půli jsme mohli minimální čtyři góly dát, ale nedali a potom tam měl soupeř šance. Nedařilo se nám, doufám, že to příští týden bude lepší.

Čím byla příprava jiná oproti loňské?

Myslím si, že byla o něco kratší a předminulý týden byl těžký, trénovali jsme dvoufázově, měli jsme těžké zápasy, bylo to jiné, nejeli jsme na soustředění, trénovali jsme tady, přišla spousta nových kluků a hlavně si myslím, že to počasí některé dny bylo hrozné, strašné vedro a dnes také. Bylo to docela náročné. Příští týden nás zase čeká jiný soupeř, a ten bude o třídu lepší.

Přišla řada nových hráčů, myslíte, že je tým silnější nebo slabší?

Myslím si, že jsme slabší, myslím si, že budeme mít problémy.

Myslíte, že bude střed zálohy hodně skřípat po odchodu Mazoucha?

To nevím, ono odešlo víc hráčů, nevím jestli to je vyloženě o Mazim, odešlo čtyři pět hráčů ze stabilní sestavy, přišli v podstatě tři. Nevím, myslím si, že ta kvalita odchozích hráčů byla vyšší než příchozích. V podstatě máme jedinou posilu, a to je Karel Kroupa, který dává góly a bez něj si myslím, že bychom ty zápasy ani nezvládli.

Jedním z hráčů, kteří odešli je Petr Pavlík, převezmete po něm kapitánskou pásku?

Ne, trenér určil brankáře Bureše.

Jak hodnotíte Karla Kroupu jako posilu?

Tak samozřejmě je to velká posila, v podstatě nám vyhrál dva zápasy, jak dnes, tak v tom Vyškově. Dal rozhodující góly a je to velká síla do útoku.

Bavili jste se s trenérem o cílech do sezony?

Nijak jsme se nebavili, vím, že chtějí hrát na špičce, ale s tím, co máme, si myslím, že budeme mít velké problémy se zachránit.

Padla nějaká slova o postupu?

Po tom, co jsme oslabili, si myslím, že to ani není možné.

V přípravě jste narazili na druholigové soupeře, jak vidíte tu konfrontaci s nimi?

Ve Frýdku jsme hráli solidní zápas, v první půli jsme soupeře k ničemu nepustili, dali jsme dva góly. V první půlce jsme hráli výborně, v druhé už jsme byli horší, Frýdek vystřídal a už jsme měli problémy. Druholigové týmy jsou schopny podat kvalitní výkon devadesát minut, kdežto nám se to povede třeba padesát šedesát minut a potom odpadneme. Jsou na tom lépe technicky i takticky.

Myslíte, že v zápase s Karvinou se projevila nesehranost?

Nevím, myslím, že to byl jeden z těch zápasů, kdy jsme do šedesáté minuty byli rovnocenný soupeř a během třiceti minut jsme si nechali dát čtyři góly, takže to byl výsledkově v podstatě kolaps, i když jsme tam šance měli, ale na to se nehraje.

Byl ten výsledek 4:0 velká facka?

Ne. Byl to snad první zápas, zkoušeli se noví hráči, neměli jsme natrénováno, takže výsledkově to bylo špatné, ale nějaká facka asi úplně ne. Možná ti kluci, co přišli a tuto úroveň nikdy nehráli, mohli být trochu v šoku.

Myslíte, že jste se v těch zápasech postupně zlepšovali?

Jo, jak říkám, některé zápasy jsme měli solidní, jak v tom Frýdku, tak třeba zápas doma s Ústím nad Orlicí. Máme dobré pasáže, ale ta kvalita tam schází a góly dostáváme strašně laciné. Soupeř odkopne balón a najednou se hrne sám na bránu, to je špatné.

Vezmete si z dnešního zápasu nějaké poučení do úvodního ligového?

Tak samozřejmě, udělali jsme hodně chyb, jak jsem říkal, soupeř nakopne balón a jde sám na bránu a my jsme šance na góly neproměnili, takže těch chyb tam byla dnes spousta.

Radim Nemela

Poslat nový komentář