Prvoligové trápení Jestřábů pokračuje, doma podlehli Šumperku

Prvoligové trápení Jestřábů pokračuje, doma podlehli Šumperku
ilustrační foto

Sobotní večer na prostějovském zimáku patřil souboji krajských rivalů Prostějova a Šumperka. Ještě před začátkem utkání byla uctěna památka věrného fanouška Karla Brzobohatého minutou ticha, na jeho počest poté domácí fanoušci připravili i choreografii. Utkání samotné nabídlo plno tvrdých soubojů a šťastnější nakonec byl tým ze Šumperka, který zvítězil 5:2.

Pro Jestřáby to přitom nevypadalo na začátku vůbec zle, již ve třetí minutě využili přesilovku pět na tři krásnou ranou Davida Roupce od modré čáry. Šumperku se povedlo trochu šťastně vyrovnat v jedenácté minutě, kdy Holík nahodil puk, který prolétl klubkem hráčů a nečekaně zaplaval až za záda Kociána. Už po dvou minutách se však znovu radovali domácí, když Duba vybojoval puk, poslal jej na modrou Jedličkovi, který se neunáhlil a střílenou přihrávkou našel Tomáše Sršně, jenž sklepl kotouč do sítě.

Do druhého dějství vlétli lépe hosté. Hned po šestadvaceti sekundách propálil vše, co stálo před ním, Sedlák a o čtyři minuty později zvyšoval Moskal. Jestřábi si především ve druhé půli třetiny vypracovali své možnosti, ty ovšem ztroskotaly na brankáři hostů. Naděje na vyrovnání se začaly hroutit už tři minuty po úvodním buly třetí části, kdy přidal čtvrtý gól Vávra. Když o šest minut později Moskal přidal pátý gól, bylo o výsledku již jasno.

Jestřábi tak zatím dál drží nelichotivou bilanci, kdy v pěti utkáních dokázali vydřít pouze jednu výhru, díky které drží prozatímní předposlední místo před Havlíčkovým Brodem, který právě v minulém kole přehráli. Jestřáby navíc již ve středu čeká další soupeř z kategorie nejtěžších, ještě loni extraligové Kladno.

Radim Nemela

Poslat nový komentář