Jestřábi měli na dosah výhru, domů však vezou cenný bod

Jestřábi měli na dosah výhru, domů však vezou cenný bod
ilustrační foto

V krajském derby na ledě Šumperka fanoušci viděli zajímavou přestřelku ve velmi vypjaté atmosféře, ještě půl minuty před koncem vedli prostějovští hráči o jeden gól, díky obrovskému tlaku ze strany domácích při přesilovkách však nakonec padli 5:4 v prodloužení.

Utkání pro Jestřáby začalo nešťastne, když inkasovali při vlastní přesilovce, ještě v téže početní výhodě ovšem vyrovnal Kajaba již ve třetí minutě byl stav 1:1. Veselo na straně Hanáků bylo v minutě šesté, kdy Prostějov poslal do vedení Kolibár. Následně začal přebírat iniciativu Šumperk, ale do sirény nevyrovnal.

Vytoužené vyrovnání domácím přinesla až třicátá čtvrtá minuta a nájezd Brunece, to byl rovněž jediný gól druhé třetiny. Za vyrovnaného stavu přišlo ve třetím dějství drama, které se očekávalo, Hanáci šli do vedení po brance Jedličky, minutu nato srovnal Velecký. Poté bylo nařízeno trestné střílení také pro Jestřáby, a to proměnil Václav Meidl. Ke konci zápasu se díky přesilovkám stupňoval tlak domácího celku a nakonec přišlo i srovnání stavu na 4:4 z hole Vrdlovce půl minuty před koncem.

Prodloužení skončilo rychle, Šumperk jej začal v přesilové hře, a tu využil Staněk, Jestřábi měli na dosah výhru, ale domů jedou pouze s bodem, který má ovšem vzhledem k pozici Hanáků v tabulce velkou cenu.

Radim Nemela

Foto: L. Tesař

Poslat nový komentář