Hanáci již vedou okres o pět bodů!

Hanáci již vedou okres o pět bodů!
Foto Oldřich Lošťák

V 10. kole okresního přeboru kopané zajížděli hráči Hané Prostějov do Přemyslovic.

Za dost vlezlé zimy (Přemyslovice mají 395 m.n.m ) se oba týmy střetly na kvalitním pažitu. Domácí tým se zpočátku zápasu dostával lacino do šancí a nebýt brankáře Lošťáka, který zabránil nejméně třem gólovým šancím, tak domácí v pohodě vedli. Po tomto úvodním tlaku domácích udeřili okamžitě Hanáci. Krupička zahrával rohový kop a v nastalé skrumáži se ve vápně nejlépe zorientoval Strouhal, který zblízka poslal míč za záda Konečného. Ve 41. minutě vypadl domácímu brankáři při výskoku míč a Ondráček bleskurychle dokopl míč do branky. Těsně před přestávkou udeřili Hanáci potřetí. Krupička se uvolnil v pokutovém území a „angličanem„ o vzdálenější tyč zvýšil na 3:0.

Ve druhém poločase se domácí vrhli do zápasu ve snaze snížit pro ně nepříjemné skóre, ale podařilo se jim vsítit pouze jeden gól. V 72. minutě domácí hráč s krasobruslařským jménem Barna vymetl hostující branku - 1:3. Tímto gólem nepotěšil hostujícího brankáře Lošťáka, kterému ukončil sérii bez obdržené branky, která přesto trvala úctyhodných 405 minut. I tak Hanáci odjeli se třemi body a prodloužili sérii sedmi výher v řadě za sebou. Stínem zápasu byl likvidační zákrok domácího Pírka na Daniela Koláře v 69. minutě zápasu, kterému ve hře bez míče, málem „utrhl" achilovku!

Příští sobotu 17. října v 15.00 hodin přivítají Hanáci na umělce fotbalisty z Brodku u Prostějova. Přijďte Hanáky povzbudit!

Sokol Přemyslovice – TJ Haná Prostějov 1:3 (0:3)

Branky: 72. Barna -16. Strouhal, 33. Ondráček, 41. Krupička

Rozhodčí: Přikryl – Petrásek, Němec. Žluté karty: Pírek – Kaprál

Diváků: 56

Sestavy:
Sokol Přemyslovice: Kamil Konečný – Jan Konečný, Sláma (46. Možný), Rozsíval, Pírek - Cita, Slavíček, Lukáš Tyl, Kučera – Studený (83. Jurník), Havelka (63. Barna). Trenér: Jaroslav Liška.

TJ Haná Prostějov: Lošťák – Jančiar (63. Martin Kolář), Ohlídal, Čermák, Michal Trnavský – Strouhal, Kaprál, Krupička, Ondráček – Daniel Kolář ( 78. Tesař), Zatloukal. Hrající trenér: Martin Kolář

Oldřich Lošťák

Poslat nový komentář