S prvním ročníkem projektu Pojď hrát hokej vládne spokojenost

S prvním ročníkem projektu Pojď hrát hokej vládne spokojenost
ilustrační foto
Další fotky: 
S prvním ročníkem projektu Pojď hrát hokej vládne spokojenost

Projekt "Pojď hrát hokej" se na zimním stadionu v Prostějově uskutečnil 25. 1. 2017. Hodnocení průběhu akce se zhostil Michal Tomiga starší.

Jak jste byli spokojeni s průběhem akce a zájmem dětí?

Byl to první ročník projektu Pojď hrát hokej v Prostějově, takže jsme do poslední chvíle nevěděli, jaký bude o něj v Prostějově zájem. Důkladně jsme se připravili na všechny možné varianty, samozřejmě se v průběhu akce vyskytly neočekávané momenty, ale na akci celkovou vliv naštěstí neměly. Co se týče zájmů dětí, tak bych ho hodnotil určitě kladně. Prostějov je město s hokejovou tradicí, takže většina dětí přichází díky tomu, že už nějaký ten člen rodiny hokej hrál, čí hraje. O to víc nás těšilo, že se v rámci tohoto projektu přišly na zimní stadion podívat děti, které znaly hokej pouze z televize.

Jakou práci vlastně dalo vše připravit a dopadlo to tak, jak jste si přáli?

Český svaz ledního hokeje nám zaslal přesná pravidla, jak by měla akce probíhat, jak ji propagovat, navíc po skončení akce máte časovou lhůtu na odeslaní přihlášek, zhodnocení akce, odeslání fotografií, je tam spousta věcí, kterých si člověk jako návštěvník nevšimne, ale v závěru vám zaberou hodiny a hodiny práce. Přáli bychom si samozřejmě, aby si k nám díky této akci našlo cestu co nejvíc nových hokejistů a hokejistek. To, jestli se nám to povedlo, ukáží až nadcházející dny.

Plánujete i nějaké další akce pro děti a mládež?

Tak nábor jako takový probíhá celoročně, chodíme předcvičovat a učit bruslit nejmenší předškoláky. Zároveň probíhá bezplatná Škola bruslení. Sváteční akce jako Mikuláš a Halloween máme za sebou a momentálně se připravujeme na mládežnické hokejové turnaje, které po sezoně proběhnou. Ale do konce sezony máme v plánu ještě jednu akci zaměřenou pro veřejnost, o jejím průběhu se určitě dozvíte. Stačí sledovat naše facebookové stránky LHK Jestřábi – mládež.

V jakém věkovém spektru vlastně přijímáte případné zájemce o hokej?

Počáteční věk záleží určitě na rodičích, ideální věk je 4 až 8 let. Ale nikdy není pozdě začít, šanci si to vyzkoušet dáme určitě každému. V našem klubu to není jen o tom hledat a vychovávat nejtalentovanější hráče, je to i o tom, začlenit děti do kolektivu a nenechat je doma sedět u počítače. Takže máme i dojíždějící děti, které v okolních městech kvůli věku nevzali a u nás trénují s přípravkou nebo s mladšími kategoriemi a hokej je baví. Nejlepší způsob je navštívit naše tréninky přípravky, které probíhají každé úterý v 16:00 a o víkendech podle rozpisu, a udělat si obrázek sami. (red)

Komentáře

Byli jsme s manželem na této akci se svými dětmi . Naprosto super akce , děti nadšené už jsme byli i na přípravce vřele doporučuji :o)

Poslat nový komentář