Juniorský maraton rozhýbe Olomouc, středoškoláci jej poběží již dnes

Juniorský maraton rozhýbe Olomouc, středoškoláci jej poběží již dnes
ilustrační foto

Největší běžecký závod pro studenty středních škol z celé České republiky je tady! Semifinálové kolo jednadvacátého ročníku Juniorského maratonu odstartuje v Olomouci již v úterý 11. dubna. Na trati dlouhé 42,195 kilometrů se spolu utkají desetičlenné štafetové týmy středoškoláků z celého Olomouckého kraje. Do Juniorského maratonu se může zapojit každá střední škola z České republiky.

„Stačí dát dohromady desetičlenný tým, ve kterém musí být tři dívky. Každý člen týmu pak běží štafetový úsek o délce 4,2 kilometry, dohromady studenti zdolají trať celého maratonu,“ představuje Juniorský maraton Bojan Nanković z týmu RunCzech.

Přesně ve 12 hodin se na maratonskou trať vydá 13 týmů, které budou bojovat na 840 metrů dlouhém okruhu ve Smetanových sadech. Na každého běžce čeká pět kol a úsek o celkové délce 4,2 km.

V roce 2016 Juniorský maraton v semifinálových kolech přilákal 261 týmů, což znamená rekordních 2 610 studentů. Organizátoři z RunCzech nicméně doufají, že tohle číslo nebude konečné! Krajská kola Juniorského maratonu proběhnou od 4. do 27. dubna, přičemž největší semifinále v Praze se poběží v úterý 18. dubna. Nejlepší týmy z krajských kol postupují do finále, to se uskuteční v neděli 7. května v rámci Volkswagen Maratonu Praha a studentské štafety odstartují z první řady po boku nejlepších světových vytrvalců.

 

Registrace na Juniorský maraton jsou zdarma a hlásit se lze až do poslední chvíle. Stačí jen dát dohromady deset spolužáků a přihlásit se na www.runczech.com/jmc. Pokud se nechystáte běžet, přijďte podpořit mladé závodníky na trati. Celý program provází živá soutěžní atmosféra. Přijďte i vy podpořit mladé sportovce a pořídit reportáž či fotografie z největšího běžeckého závodu pro studenty středních škol v České republice. (red)

Poslat nový komentář