Kvitová si v Pekingu poradila s Kristýnou Plíškovou

Kvitová si v Pekingu poradila s Kristýnou Plíškovou
ilustrační foto

Petra Kvitová vyhrála proti své krajance 23. zápas v řadě. V Pekingu ji poprvé vyzvala Kristýna Plíšková, kterou dvojnásobná wimbledonská šampionka přehrála ve dvou setech a postoupila tak do druhého kola.

Petra Kvitová v pondělí ve Wuhanu, kde obhajovala titul, prohrála v prvním kole po druhém nejdelším utkání sezony tří a půlhodinovou bitvu se Shuai Peng. V sobotu vstoupila do dalšího oblíbeného turnaje v Číně a v Pekingu si náladu spravila.

Dvanáctá nasazená Kvitová vstoupila do prestižního podniku WTA Premier Mandatory v čínské metropoli prvním vzájemným soubojem s Kristýnou Plíškovou. V souboji levorukých tenistek zvítězila 6-3 7-5 a proti své krajance tak vyhrála už 23. zápas v řadě.

Celkovou bilanci s českými tenistkami na okruhu WTA Kvitová vylepšila 29-3. Porážky utrpěla pouze s Lucií Hradeckou (Madrid 2012), Barborou Strýcovou (Indian Wells 2011) a Ivetou Benešovou (Barcelona 2010).

Loňská čtvrtfinalistka a finalistka z roku 2014 Kvitová se ve druhém kole utká buď s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou, nebo s kvalifikantkou Varvarou Lepchenkovou. (red)

Foto: FB Petra Kvitová

Poslat nový komentář