Ruku v ruce za sportem. Moravia sport Expo a Mattoni 1/2Maraton Olomouc

Ruku v ruce za sportem. Moravia sport Expo a Mattoni 1/2Maraton Olomouc
ilustrační foto

Na startovní čáru, připravit se, start. V termínu 22. – 23. června 2018 mohou nejen milovníci sportu vyrazit spolu s Mattoni 1/2Maratonem Olomouc na veletrh sportovních potřeb a vybavení Moravia sport Expo. V pavilonu A a přilehlých venkovních plochách Výstaviště Flora Olomouc mohou návštěvníci již popáté zažít radost z pohybu či se na největším sportovním veletrhu na Moravě nechat inspirovat olomouckými sportovními kluby. Z doprovodného programu nebude chybět vystoupení osobností ze světa sportu, maraton štafety na vozíku, pódiové sportovní exhibice či pozvání na červencový pražský sokolský slet.

Zatímco se tisíce sportovců budou připravovat na nejvýznamnější běžeckou a atletickou akci v České republice, ohodnocenou zlatou známou kvality od Mezinárodní asociace atletických federací (IAAF), v pavilonu A se uskuteční veletrh pro příznivce aktivního a zdravého životního stylu Moravia sport Expo. Tato výstava sportovních potřeb a vybavení je v Olomouckém kraji a celém středomoravském regionu ojedinělá a díky úzkému napojení na běžeckou událost překračuje svým významem daleko za hranice Moravy. Milovníci pohybu jakéhokoliv druhu se mohou těšit na sportovní vybavení a doplňky, kde prodejci v rámci veletrhu chystají opět lákavé novinky.

Již podruhé se na galerii v pavilonu A uskuteční ve spolupráci se statutárním městem Olomouc i veletrh olomouckých sportovních klubů, kterých letos bude na čtyřicet a svými sportovními exhibicemi se představí jak v pavilonu A, tak i v jeho přilehlých venkovních prostorách na dvou nově vybudovaných pódiích. Děti si přímo na místě mohou vyzkoušet různé sporty a inspirovat se těmi, které by jim nejvíce vyhovovaly, např. box, slackline, florbal, rugby, gymnastika a spousta dalších. „Pro velké i malé připravujeme krátké ukázky některých sletových skladeb, které představíme i na červencovém všesokolském sletu na stadionu v Edenu v Praze ku příležitosti oslav 100 let od vzniku samostatného československého státu“, prozradil Jan Nemrava ze spolku Sokolská župa Olomoucká – Smrčkova.

V rámci Moravia sport Expo (pátek 22. 6. od 10.00 do 19.00 hodin, sobota 23. 6. od 9.00 do 17.00 hodin) se běžci mohou registrovat a vyzvedávat svá startovní čísla na běžecký závod Mattoni 1/2Maraton Olomouc i dm rodinný běh. Mezi účastníky závodu nebudou letos chybět ani významný český kardiochirurg Jan Pirk či herec a moderátor Dalibor Gondík. Vstupné na veletrh je volné. Kromě setkání se se slavnými osobnostmi je pro návštěvníky připraven sportovní doprovodný program. Například spolek Trend vozíčkářů Olomouc si pro návštěvníky připravil 12 hodinový maraton olomoucké štafety na vozíku. Hosté mají jedinečnou příležitost vyzkoušet si svou zdatnost, rychlost i vytrvalost na zapůjčených vozících a utkat se s kamarády či přímo s vozíčkáři v krátké štafetě mezi záhony ve Smetanových sadech. A to v pátek 22. 6. od 9.00 – 21.00 hodin.

Kompletní program veletrhu bude k dispozici na webových stránkách www.flora-ol.cz a www.runczech.com.

 

ZÁKLADNÍ INFORMACE:

MORAVIA SPORT EXPO 2018 - veletrh sportovních potřeb a vybaveníDoba konání: 22. 6. 2017 (10.00 – 19.00 hodin) a 23. 6. 2017 (9.00 – 17.00 hodin)Místo konání: Výstaviště Flora Olomouc - Smetanovy sady, pavilon A (red)

 

Poslat nový komentář