Gymnastická příprava vrcholí

Gymnastická příprava vrcholí
ilustrační foto
Další fotky: 
Gymnastická příprava vrcholí

Poslední květnový víkend byl ve znamení závodů, které dokazují skvělou přípravu gymnastů na následující mistrovské závody. V Šumperku zápolili hoši na Přeboru Olomouckého kraje o postup na MČR v kategoriích starší, mladší a nejmladší žáci.

Dívky musely o svůj postup na MČR v kategorii starší žákyně a žákyně A zabojovat na kvalifikačním závodě v Ostravě. Mimo to si zde mohly poměřit své síly ve společné kategorii juniorky a ženy. Nejlépe se vedlo Dominice Ponížilové, která poprvé závodila v kategorii: ženy (doposud závodila jako juniorka). Dominika si zde poprvé vyzkoušela novou sestavu na bradlech, a i přes pád na kladině nakonec zvítězila s velkým bodovým náskokem. Nepopulární 4. místo obsadila Magdaléna Holcová, která zacvičila velmi solidní sestavy.

Naši junioři vyjeli za hranice do polské Nysy, kde proběhl organizačně krásný závod. Byl to zároveň 3. kvalifikační závod pro juniory na Mistrovství Evropy do Glasgow. V této kategorii dosáhl výborného výsledku Daniel Ponížil, který se také nevyvaroval pádu na hrazdě, ale i přesto svým jinak kvalitním výkonem dosáhl na nejvyšší post. Tímto výkonem se Daniel kvalifikoval na Mistrovství Evropy do Glasgow. V Nyse se také soutěžilo v družstvech, kde Daniel Ponížil byl členem vítězného českého týmu. Ze všech sil bojoval i Danův oddílový kolega Jindřich Šafran, na postup na ME to ale zřejmě stačit nebude.

O víkendu 2. a 3. června 2018 se koná Mistrovství České republiky v Černošicích u Prahy.

(PP)

Poslat nový komentář