Třetí Český pohár na dráze a dvě vítězství pro Pardus - TUFO Prostějov

Třetí Český pohár na dráze a dvě vítězství pro Pardus - TUFO Prostějov
ilustrační foto

Před časem se v pražském Motole konal v pořadí už třetí Český pohár na dráze pro mládežnické kategorie a tým PARDUS-TUFO Prostějov byl opět úspěšný. Závodníci modrožlutých barev vybojovali v olympijské disciplíně omniu dvě zlata, jedno stříbro a bronz.

První pódium na konto připsal v mladších žácích David Blažek, který na dráze závodí teprve prvním rokem a již se stává pravidlem, že bojuje o příčky nejvyšší. Prozatím neporazitelnou je pak mezi staršími žákyněmi Patricie Müllerová. Ta si o víkendu připsala další vítězství a zůstává tak od prvního pohárového závodu neporažena. Velmi dobré umístění zaznamenal také Vojtěch Koblížek, když ve starších žácích bojoval o pódium, nakonec ale skončil těsně čtvrtý.

„Páťa je ve skvělé formě. Nedává soupeřkám vůbec šanci, závod si naprosto s přehledem kontroluje. Vojta měl tentokrát smůlu. Pohyboval se pořád na hraně medaile, nakonec to ale nevyšlo,“ říká o svých svěřencích trenér Martin Cetkovský.

Po žákovských kategoriích přišly na řadu kadeti. Z prostějovských si nejlépe v této kategorii vedl Matyáš Koblížek, když nestačil pouze na Martina Čepka z Dukly Praha. Jediná zástupkyně prostějovského týmu Gabriela Bártová skončila mezi kadetkami pátá.

Své vystoupení zakončili závodníci z Prostějova vynikajícím prvním místem, které po vzorné týmové spolupráci vybojoval junior René Smékal. Nestačili na něj ani zkušení dráhaři Luboš Komínek (Dukla Praha), který vystoupal na druhý stupínek a třetí Marek Liška (Roman Kreuziger Cycling Academy).

„Gabča má výkonnost na to, aby bojovala o pódium, bohužel dělala spoustu zbytečných taktických a technických chyb. Moc se mi ale líbil výkon juniorů, pojali to opravdu týmově a díky tomu vyhráli. Lukáš Kolařík se hodně obětoval, sám pak v závěru zajel velmi dobrou bodovačku a jeho desáté místo je tak taky pěkným výsledkem,“ zhodnotil trenér.

Další start čeká závodníky už 15. 12. 2018, kdy se koná Mistrovství republiky v omniu.

(Zdroj: skcprostejov.cz)

Poslat nový komentář