Junioři Kolařík se Smékalem si vyzkoušeli šestidenní závod v Brémách

Junioři Kolařík se Smékalem si vyzkoušeli šestidenní závod v Brémách
ilustrační foto

Ve velmi silné mezinárodní konkurenci se na start v rámci šestidenních dráhových závodů v Brémách postavili prostějovští junioři z TUFO-Pardus, Lukáš Kolařík a René Smékal.

V konkurenci dvanácti juniorských dvojic absolvovali závodníci TUFO-PARDUS Prostějov madison na třicet minut a čtyřicet pět minut. Pokaždé přitom bylo v rámci posledních padesáti kol každé desáté bodované.

„První den jeli naši závodníci celkem slušně první půlku závodu, ale pak začali chybovat a nehodili se celkem čtyřikrát, což je opravdu hodně,“ hodnotil vstup do závodů, který nevyšel úplně podle představ, trenér Martin Cetkovský.

Druhý den si už vedli o poznání lépe: „Bylo to mnohem lepší, nicméně René si v průběhu závodu potýkal s velkou krizí a dlouho se nemohl dostat zpět do tempa. Nakonec se mu to podařilo, přesto už ale dost ztratili,“ komentuje trenér a poté, co dvojici po dvou dnech patřilo konečné deváté místo, dodává: „Tento typ závodů byl pro závodníky velkou zkušeností, která je spolu s poměřením sil v konkurenci, která se v Brémách sešla, výkonnostně posune." (Zdroj: skcprostejov.cz)

Poslat nový komentář