Závodníci TUFO-PARDUS Prostějov se prosadili na Six Day v Berlíně

Závodníci TUFO-PARDUS Prostějov se prosadili na Six Day v Berlíně
ilustrační foto

Další díl dráhových závodů ze série „šestidenních“ absolvovali závodníci TUFO-PARDUS Prostějov v Berlíně. Za skandování vyprodaných tribun se před fanoušky představili elitní jezdci Daniel Babor spolu s Luďkem Lichnovským a Wojciech Pszczolarski, který tyto závody dvojic tradičně absolvuje se svým polským kolegou Danielem Staniszewskim.

Prostějovský závodník Pszczolarski vstoupil do závodů velmi dobře, když se svou dvojicí vyhráli úvodní madison a po prvním dni figurovali na průběžném čtvrtém místě. Čtvrtý den se dokonce posunuli na průběžné druhé místo a do poslední chvíle bojovali o celkové vítězství. Nakonec z toho byla velmi slušná pátá příčka.

„Byli jsme pátí stejně jako v Londýně. Závod byl ale do poslední minuty otevřený a spolu s Danielem Staniszewskim jsme chtěli bojovat minimálně o pódium, nakonec z toho bylo aspoň top 5. Je to trochu škoda, celý závod pro nás vypadal dobře. Dvakrát jsme vyhráli madison a vylučovačku a bylo vidět, že bojujeme s nejlepšími. Od zítra mě čekají Six Day v Kodani, tam budeme opět usilovat o pódium,“ sdělil po závodech Wojciech.

České dvojici Babor-Lichnovský se dařilo o poznání méně, když po úvodních šesti disciplínách byli šestnáctí. Lichnovský se navíc potýkal s nemocí a rozhodčí ho proto druhý den neutralizovali. Zbývající dny se pak už nesly v duchu neztrácet kontakt s konkurencí.

„Zbylé dny pro mě byly utrpením. Chtěl jsem ale absolvovat kompletní program, tak jako ostatní dvojice. Čeká nás ještě Six Day v Melbourne, tam už chceme ukázat to, co jsme chtěli i v Berlíně, tedy být do 10 místa,“ říká zklamaný Lichnovský a Babor dodává: „Tím, že Luděk onemocněl, to pro mě pak už byl hlavně trénink a zkouška toho, jak na tom letos jsem.“

Kromě elitních závodníků se v Berlíně ve dresu TUFO-PARDUS Prostějov představili také závodníci mládežnických kategorií. Mezi juniory se na start postavili Lukáš Kolařík spolu s René Smékalem. Ti závodili celkem čtyři dny, když první den absolvovali madison a bodovací závod, zbylé dny už pouze madison. V celkové klasifikaci jim patřilo jedenácté místo.

„Úvodní bodovačka se klukům docela povedla, byli pátí, ještě v madisonu předvedli dobrý výkon, zbylé dny ale dopláceli na chyby, které dělali a většinou zbytečně. Získali tu ale hodně zkušeností, každý takový start v mezinárodní konkurenci je posouvá,“ říká trenér mládeže Martin Cetkovský.

Na závěrečné dva dny navíc přicestovaly i dvě závodnice, žákyně Patricie Müllerová a kadetka Gabriela Bártová. Ty čekaly dva závodní dny, kdy byly vypsány pro společnou kategorii žákyň a kadetek prvenství na pásce a bodovací závod, oproti ostatním kategoriím ale byly hodnoceny individuálně. V rámci obou dnů byly prostějovské barvy opravdu hodně vidět především zásluhou Patricie Müllerové, když první den obsadila čtvrté místo a v bodovacím závodě zvítězila. Po součtu pořadí z obou dnů byla celkově druhá, ze žákyň však suverénně první.

„Od začátku závodu jsem se snažila hlídat si pozici na čele balíku a držet krok s vedoucí závodnicí. Hned na prvním bodování jsem si připsala nějaké body, což mě nakoplo. Zbytek závodu probíhal podobně. Mé vítězství se začalo rýsovat v předposledním bodování, které jsem vyhrála a do posledního bodování jsem nastoupila dvě kola před cílem a tuto pozici se mi podařilo udržet až do samotného cíle. Výhra to nebyla jednoduchá, ale do závodu jsem dala vše a jsem moc šťastná, že se mi to povedlo,“ líčila po závodě mladá závodnice.

„Patricie předvedla excelentní výkon, poradila si i se staršími a zkušenějšími závodnicemi. Na Gabče bylo znát, že je po delším odpočinku a teprve se do tempa dostává. Pro obě to ale byl velice silný zážitek, závodit před plnou tribunou fanoušků,“dodává Cetkovský. (Zdroj: Tufo Pardus Pv)

Poslat nový komentář