Končí další úspěšná sezóna zimních plavců

Končí další úspěšná sezóna zimních plavců
ilustrační foto

Jaro každým dnem zavírá dveře paní zimě, teplota vody stoupá a konec další sezóny zimních plavců se nezadržitelně přibližuje. S měsícem březnem jdou do finále. Bude vyhlášeno první dubnovou sobotu závěrečným závodem v Nové Pace. Zde budou oceněni a vyhlášeni nejlepší jednotlivci i týmy Českého poháru v zimním plavání 2019.

V letošní sezóně se sice nedařilo prostějovskému týmu Dálkových a zimních plavců Haná Prostějov z.s. tak jako v předchozích letech, kdy dokázali v silné konkurenci a početní převaze udržet třikrát po sobě třetí místo v kategorii týmů. Letos se probojovali do první pětky nejlepších, zato v mezinárodních soutěžích jednotlivců si vedli skvěle.

Největším úspěchem bylo zlato, stříbro a bronz na Světovém šampionátu ve Slovinském Bledu, kde zazářila prostějovská rodačka Dana Zbořilová v kategorii ženy master A.

Voda je živel, který nás stmeluje. Přináší nám nejen společné zážitky s překonávání mnohdy drsných podmínek zimních závodů, pořádání samotných soutěží, nyní až pro 180 plavců z celé republiky Polska a Slovenska, ale přináší nám hlavně radost, otužilost a stabilní zdraví. Je proto běžné, že mnozí „zimní“ plynule přejdou do dálkoplavecké sezóny a pilně se připravují přes celé léto k dosažení dalších cílů.

V regionu se s námi, ale i dalšími šampiony tohoto sportu, můžete setkat na tradičně hojně navštěvovaném závodě v obci Zářičí konaném 30. 3. 2019. Na konci sezóny v oblasti Přerovska bývá teplota vody již kolem 8 -10 C°. Tradičně se na krátké tratě s námi odhodlaně vrhnou do vody i místní, netrénovaní odvážlivci, kteří si chtějí vyzkoušet adrenalin takového závodu. 

DZP Haná Prostějov z.s. je silný a stabilní tým, který má své ambice i do budoucna. Věříme, že příští rok na Mistrovství světa v zimním plavání už budeme schopni vypravit i další zástupce k reprezentaci České republiky a města Prostějova.

DZP Haná Prostějov z.s. je podporován městem Prostějov. (Za DZP Haná Prostějov z.s. + foto: Gabriela Ježková (redakčně kráceno)

 

Poslat nový komentář