Karel Tyrpekl z TUFO-PARDUS jedenáctý na GP Adria Mobil

Karel Tyrpekl z TUFO-PARDUS jedenáctý na GP Adria Mobil
ilustrační foto

Elitní tým mužů TUFO-PARDUS Prostějov absolvoval mezinárodní závod GP Adria Mobil kategorie UCI 1.2 ve Slovinsku. Na start náročné, 184 kilometrů dlouhé jednorázovky, se postavil tým ve složení Denis Rugovac, Marek Dolníček, Vladimír Mikšaník, Luděk Lichnovský, Tomáš Bárta, Wojciech Pszczolarski a Karel Tyrpekl.

Už tak těžký kopcovitý závod znepříjemňoval ještě celodenní déšť a chlad. Zanedlouho po startu se vydala do úniku čtveřice závodníků, ve které však chyběl zástupce domácího favorizovaného týmu Adria. Závod se tedy rozhodoval ve své poslední třetině. Čtveřice tedy byla ještě před nájezdem na závěrečné pětikilometrové okruhy dostižena velmi redukovaným hlavním polem a závod se rozhodoval ve spurtu asi dvaceti závodníků.

„Věřili jsme, že aktuální forma a profil tratě dávají Karlu Tyrpeklovi šanci na solidní výsledek. Proto bylo pro tým důležité, aby Karla přivezli komfortně do rozhodujících kilometrů. V závěru potom zůstali lídři Tyrpekl s Bártou, ten však v posledním strmém stoupání trochu zaostal, když už se i tak malá skupina ještě nadělila. Karel si ale vedl skvěle a jen těšně mu unikly body do žebříčku UCI,“ komentoval výkon závodníků sportovní ředitel Michal Mráček.

Nejlépe hodnoceným závodníkem tak byl Karel Tyrpekl na 11. místě, který věkem spadá ještě do kategorie U23.

(Zdroj SKC Pv)

Poslat nový komentář