8.ročník Haná cupu 2019 v tenise se podařil

8.ročník Haná cupu 2019 v tenise se podařil
ilustrační foto

Fotbalisté, tenisté a příznivci Hané Prostějov zahájili přípravu na podzimní boje v 1. B třídě KFS Olomouc a vzali si do rukou již po osmé tenisové rakety. Turnaj byl rozlosován do dvou pětičlenných skupin a v každé dvojici figuroval jeden hráč s tenisovou minulostí a někdy i přítomností. Tohle tenisové klání se uskutečnilo na starých kurtech „ U Pěni“, a protože ani počasí nebylo proti, proběhl turnaj v pohodě na bezvadně připravených kurtech.

Skupinu „A“ vyhrála dvojice Světlík – Zbyněk Lošťák s 6 body, druhé místo obsadil pár Raška – Hanák také s 6 body, třetí flek získal pár Kratochvíl – Daniel Kolář se 4 body, čtvrté místo vybojoval pár Jiří Novák - Oldřich Lošťák také se 4 body a pár Jeřábek – Jančiar zůstal bez bodu.

Skupinu „B“ vyhrál pár Cibulec – Čermák s 8 body, a to před Jiřím Novákem ml. a Ondráčkem s 6 body. Třetí místo obsadil pár Šilhánek – Ohlídal se 4 body, na čtvrtém místě se dvěma body zůstal pár Soukup – Macourek a bez bodu ve skupině dvojice Trnavský – Krupička.

Ve finále nastoupili proti sobě vítězové skupin Světlík - Zbyněk Lošťák proti dvojici Cibulec – Čermák a po výhře 6:4 byla šťastnější dvojka Cibulec – Čermák. V zápase o třetí místo porazil pár Jiří Novák ml. – Ondráček Rašku s Hanákem 6:3. Ve hře o páté místo dvojice Šilhánek- Ohlídal porazila až v tie breaku pár Kratochvíl - Daniel Kolář 7:6. Sedmou příčku získal pár Soukup – Macourek, když porazil dvojici Jiří Novák- Oldřich Lošťák 6:4 a desáté místo zůstalo dvojici Jeřábek Jančiar, která podlehla páru Trnavský – Krupička 6:0.

Celkové pořadí Haná cupu 2019: 1. Cibulec – Čermák, 2. Světlík – Zbyněk Lošťák, 3.Jiří Novák ml. – Ondráček, 4. Raška – Hanák, 5. Šilhánek – Ohlídal, 6. Kratochvíl – Daniel Kolář, 7. Soukup – Macourek, 8. Jiří Novák – Oldřich Lošťák, 9. Trnavský- Krupička, 10. Jeřábek- Jančiar.

Na závěr Haná cupu byli účastníci odměněni věcnými cenami a už se všichni těší na příští 9. ročník. (Text a foto: Oldřich Lošťák)

Poslat nový komentář