Elitní závodníci uspěli na dráhovém klání v Cottbusu

Elitní závodníci uspěli na dráhovém klání v Cottbusu
ilustrační foto

Luděk Lichnovský, Daniel Babor, Denis Rugovac a Wojciech Pszczolarski v minulém týdnu absolvovali třídenní dráhové klání kategorie UCI CL1. V Cottbusu se sešla silná konkurence včetně několika mistrů světa a medailistů z MS i ME.

Prostějovští závodníci dosáhli velkého úspěchu, když skvělou jízdou ve vylučovacím závodě dvojic vybojovali Daniel Babor a Luděk Lichnovský třetí místo, porazili je pouze dva britské páry. Babor se prosadil také ve scratchi, kde v konkurenci 36 závodníků z deseti zemí obsadil sedmé místo. V bodovacím závodě jen o jedno místo unikla první desítka Wojciechovi Pszczolarskemu a v omniu dosáhl nejlepšího výsledku z týmu Luděk Lichnovský, když skončil šestnáctý.

Program vyvrcholil madisonem, kde závod tvořila převážně česká dvojice Babor-Lichnovský. Dvakrát vyhráli spurt a také dvakrát získali body za druhé místo. Přesto, že dvě dvojice poté dojeli ostatní o kolo a Babora stihl pád, takže Lichnovský musel posledních dvanáct kol absolvovat sám, vybojovali skvělé 4. místo. Nestačili tak pouze na vítěznou dvojici z Ukrajiny, Ruska a Velké Británie. Naopak za zády nechali dráhové velmoci jako třeba Dánsko, Holandsko nebo Belgii.

Čeští závodníci tak získali další cenné body do žebříčku UCI. Navíc potvrdili vynikající formu před blížícím se domácím podnikem Memoriálem Otmara Malečka, který bude Prostějov hostit na konci srpna.

(Zdroj: SKC Tufo Pv)

Poslat nový komentář