TUFO-PARDUS Prostějov veze z Polska body do žebříčku UCI

TUFO-PARDUS Prostějov veze z Polska body do žebříčku UCI
ilustrační foto

Pětice elitního týmu ve složení Tomáš Bárta, Karel Tyrpekl, Marek Dolníček, Luděk Lichnovský a Denis Rugovac absolvovala dva jednorázové závody kategorie UCI 1.2 v Polsku. První start přitom proměnili v zisk bodů do žebříčku UCI, při druhém jim unikly o pouhou jednu příčku.

V sobotu byl na programu 21. ročník Memorialu Henryka Lasaka. Na okruzích, na kterých závodníci zdolali celkem 175 kilometrů, si od začátku tempo hlídal později vítězný tým Cycling Tartu. Peloton přijel do cíle pohromadě a prostějovští se tak snažili vytvořit co nejlepší pozici pro Tomáše Bártu, který skvělý týmový výkon proměnil v sedmou příčku. První desítku uzavřel, a tedy i další body do žebříčku UCI pak získal Karel Tyrpekl. Z vítězství se radoval Norman Vahtra (Cycling Tartu).

Nedělní 140 kilometrů dlouhý závod Puchar Uzdrowisk Karpackich byl profilově náročnější, podmínky navíc ztěžoval vítr. Přibližně na čtyřicátém kilometru se od pelotonu odpoutala skupina šestnácti lidí včetně Tomáše Bárty, její náskok ale zlikvidoval slovenský tým Dukla Banska Bystrica. Zanedlouho se do úniku z hlavní skupiny vydalo pět závodníků, které následovali další čtyři závodníci a za nimi se vydal také prostějovský Denis Rugovac. Skupinky na čele se mezi sebou promíchaly, a nakonec vpředu zůstalo šest lidí, mezi kterými se rozhodlo o vítězi, kterým se stal John Mandrysch (P&S Metall Technik). Ve druhé skupince projel cílem na 11. místě Rugovac.

„První den to naši závodníci zvládli takticky velmi dobře. Tomáš Bárta se opět prosadil mezi nejlepší v hromadném dojezdu, a hlavně tým mu opět dokázal vytvořit dobrou pozici. Zisk dalších bodů do žebříčku UCI je pro takto mladý tým úspěch. Druhý závod byl opravdu náročný. Měli jsme v začátku v popředí lídra Karla Tyrpekla, ale po stoupání tam byl technicky náročný sjezd s prudkou zatáčkou na konci, kde spadlo mnoho závodníků, včetně Karla, takže přišel o naděje na dobré umístění. Velmi dobrým výkonem ho ale zastoupil Denis Rugovac, jen o jedno místo mu unikly body, což je samozřejmě velká škoda, ale i tak po víkendu převládá spokojenost,“ řekl sportovní ředitel Tomáš Konečný.

(Zdroj: skcprostějov)

Poslat nový komentář