Matyáš Koblížek vybojoval mistrovský titul v omniu

Matyáš Koblížek vybojoval mistrovský titul v omniu
ilustrační foto

O víkendu se konalo poslední dráhové klání v letošním roce. Na motolském velodromu se uskutečnilo Mistrovství republiky v omniu elitních i mládežnických kategorií a TUFO-PARDUS Prostějov z Prahy nepřijel s prázdnou!

O největší úspěch se postaral kadet Matyáš Koblížek, který o vítězství bojoval do poslední chvíle. Stříbro pak přidala Gabriela Bártová, která povýšila do kategorie juniorek.

„Matyášův výkon zasluhuje obdiv, vzhledem k tomu, že závody absolvoval po nemoci a úplně mu nesedly. Dobře se s tím ale popral a dal do toho opravdu všechno až do posledního momentu. Gabča předvedla velmi dobrý výkon, v přesile závodnic Dukly vybojovala stříbro, navíc je v kategorii prvním rokem, všechno má teprve před sebou. Medaili na dosah měla i Patricie Müllerová v kadetkách, ta se ale potýkala se zdravotními problémy, je to škoda, protože standardně podává skvělé výkony,“ okomentoval výkony mladých závodníků sportovní ředitel Michal Mráček.

V elitní kategorii pak byl nejlepším prostějovským závodníkem Luděk Lichnovský, který obsadil 4. místo.

„Omnium mužů nevyšlo z pohledu našeho týmu podle představ. Soupeři byli tentokrát prostě lepší. Byla to opravdu dlouhá sezona a je načase už vyhlížet tu nadcházející,“ dodává Mráček.

V rámci šampionátu bylo vyhlášeno také celkové pořadí Českého poháru na dráze Škoda Cupu 2019, kde obsadil třetí místo Daniel Babor.

(Zdroj: skcprostejov.cz)

Foto: Milan Kraus

Poslat nový komentář