Jestřábi kralují Hané

Jestřábi kralují Hané
ilustrační foto

 

Z jednoho z nejatraktivnějších duelů sezóny vyšli lépe prostějovští Jestřábi a navázali tak na domácí vítězství z října. Moc gólů k vidění sice nebylo, ale přesto museli Jestřábi dohánět nepříznivý stav, a když ke konci zápasu Michal Černý otočil skóre, byli to hráči LHK a jejich fanoušci, kdo se radoval.

Jako již tradičně v zápasech těchto dvou rivalů bylo velmi časté vylučování na obou stranách. Již ve druhé minutě první třetiny byl za napadení vyloučen Goiš. O minutu později šel na trestnou lavici Paška za krosček. Rozhodčí byl nekompromisní, a tak do konce třetiny šlo pykat ještě pět hráčů. V první třetině moc větších akci k vidění nebylo. Jediné, čeho bylo dost, je vylučování.

To druhá třetina již přinesla první gól. Ale ještě před tím se v obrovské šanci před hostující brankou objevil Ditrich, který ale puk za Musilova záda neprotlačil. V závěru třetiny se domácí dočkali a v přesilové hře se před bránou dobře zorientoval Hanák a mezi betony poslal Přerov do vedení. Vzápětí mohl vyrovnat Čuřík, ale nepovedlo se mu Sklenáře prostřelit.  

Jestřábi vyrovnali v 8. minutě třetí třetiny. Pavel Kumstát využil přesilovku a šikovnou střelou od modré Sklenáře prostřelil. Otočení zápasu přišlo 3 minuty před koncem. Čuřík namazal Černému a ten střelou k tyči protlačil puk do branky. Zubři v závěru zápasu neudrželi emoce na uzdě a tvrdě útočili na prostějovské hráče. Nejtvrději to odnesl Stejskal, kterému museli z ledu pomáhat spoluhráči. Rozhodčí za tento zákrok potrestal Krajíčka na 5 minut + do konce zápasu. Jestřábi už do konce třetiny Zubry ubránili a z Přerova si vezou krásné 3 body a druhé místo v tabulce. HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov 1:2.

 

 

Sestavy:

HC ZUBR Přerov: J. Sklenář (Tihlář) - Pala, Ferenc, Pospíšil, Krajíček, Faltýnek, Vlček, V. Sklenář - Kotásek, Hanák, Kočara - Blinka, Goiš, Brančík - Ditrich, Sedlák, Kundrátek - Kolařík, Menšík, Černý

LHK Jestřábi Prostějov: Musil (Kyša) - Kumstát, Doseděl, Osina, Kolibár, Peštuka, Paška, Stráněl, Finkes, Stejskal, Duba, Smejkal, Ševčík, Černý, Žajgla, Čuřík, D. Šebek, Zachar, P. Šebek

 

-vil-

Poslat nový komentář