Popelkův Juniverse of Gracie pojede Velkou s číslem 13

Popelkův Juniverse of Gracie pojede Velkou s číslem 13
Foto vpcp.cz

Dvanáctiletý valach Juniverse of Gracie si v červnu doběhl pro páté místo v II. kvalifikaci na 127. Velkou pardubickou, která se pojede už tuto neděli 8. října. Trenér Stanislav Popelka jej na Srdéčku připravuje spolu s klisnou Modenou, která tentokrát Velkou nepoběží kvůli zranění. Juniverse ponese na hřbetě žokeje Kouska a třináctku. Doufejme, že mu přinese štěstí! 

Dvacítka koní na startu a mezinárodní účast. Taková je realita letošní 127. Velké pardubické s Českou pojišťovnou. A všichni už vědí, jaká startovní čísla je budou druhou říjnovou neděli provázet. Přisoudil jim je čtyřnásobný vítěz Velké pardubické Václav Chaloupka při slavnostním losování startovních čísel.

„Přeji každému jezdci jeho šťastné číslo,“ řekl Václav Chaloupka těsně před tím, než vylosoval první jméno a první číslo. Celkem jich bylo dvacet, protože tolik koní je na startovní listině. Jsou mezi nimi tři reprezentanti Francie, čtvrtý Francouz míří do Ceny Labe. Celou pětinu startovního pole vysílá Josef Váňa, který bude mít v letošním ročníku hned čtyři „želízka v ohni“. Třináct koní je polokrevných.

Hnědák Juniverse o Gracie, reprezentující stáj Bors Břeclav, si pod žokejem Pavlem Složilem mladším doběhl v červnové Ceně města Pardubic na 5800 metrů pro páté místo. Při Velké se do jeho sedla vyhoupne zkušený žokej Jiří Kousek. Podle Stanislava Popelky je kůň v dobré kondici, mezi favority ale nepatří. Spolu s bývalým stájovým kolegou Nikasem a Kasimem je ale nejstarším účastníkem.  

Start Velké pardubické je naplánován na cca 16:30 - 16:40 hodin. (ber)

Poslat nový komentář