Studentky SŠDaM jsou na stáži ve Finsku!

Studentky SŠDaM jsou na stáži ve Finsku!
ilustrační foto SŠDAM

V neděli 6. listopadu se do finského Espoo vydala malá výprava z Prostějova. Čtyři studentky Střední školy designu a módy spolu se dvěma pedagogy budou přechodně působit na škole Omnia, se kterou SŠDaM navázala spolupráci již před několika lety.

„Naši zástupci do Finska vycestovali v rámci programu Erasmus+, ve kterém jsme úspěšně obhájili náš projekt" sdělila PvNovinkám Alice Švalbová, která má akci na starosti.

Dvě studentky oboru multimediální tvorba a dvě oboru modelářství a navrhování oděvů odjely do Finska na šestadvacet dnů. V jejich průběhu je čekají jasně stanovené cíle. „Studentky multimediální tvorby budou pracovat na realizaci výstavy fotografií s názvem „Jak vidím Finsko“. Pro výstavu vytvoří pozvánku a katalog. Z pořízených fotografií následně vytvoří kalendář." popsala první úkol Švalbová.

Studentky modelářství budou pracovat na tvorbě oděvní kolekce a vlastních oděvů na základě inspirace získané ve Finsku. Oděv si samy navrhnou, ušijí a představí na modelce," vysvětlila úkol druhé dvojice.

Pedagogové se ve Finsku zdrží kratší dobu, jen pět dnů. V jejich průběhu budou provádět tzv. stínování učitelů, což znamená, že budou navštěvovat vyučovací hodiny a sledovat práci pedagogů.

Se školou Omnia to není první spolupráce, před třemi lety do Prostějova přijely dvě její studentky, které zde absolvovaly podobný výukový program.

Do Finska s delegací putovaly i drobné dárky a informační materiály týkající se Prostějova.

O pobytu studentek na dalekém severu budeme informovat. (ber)

 

Poslat nový komentář