Na SOŠ podnikání a obchodu otevírají nový obor: Sportovní management!

Na SOŠ podnikání a obchodu otevírají nový obor: Sportovní management!
ilustrační foto FB, SOŠPO
Další fotky: 
Na SOŠ podnikání a obchodu otevírají nový obor: Sportovní management!
Na SOŠ podnikání a obchodu otevírají nový obor: Sportovní management!

 

Dostalo se nám víc než zajímavé informace. Prostějovská SOŠ podnikání a obchodu na Rejskově ulici rozšiřuje vzdělávací nabídku čtyřletého studia s maturitou pro žáky 9. tříd. "Jako jediná škola v Olomouckém kraji otevíráme studium zaměřené na sportovce," potvrdil PvNovinkám zástupce ředitele školy Marek Moudrý.

 

"Vzdělávací program sportovní management je určen nejen aktivním sportovcům bez ohledu na sportovní odvětví a výkonnostní úroveň, ale i těm žákům, kteří v budoucnosti chtějí spojit sport se svou profesní kariérou. Studium vede k rozvoji profesionální přípravy v dané sportovní specializaci a k působení v oblasti managementu sportovních klubů a zařízení. Výuka je rozšířena o odborné předměty s problematikou sportovních činností," konstatoval Moudrý. Výhodou vzdělávacího programu je jeho multidisciplinárnost – absolvent je odborně připraven organizovat a vést tělovýchovný a sportovní didaktický proces všech věkových skupin a zároveň získá ekonomické vzdělání umožňující řízení sportovních a tělovýchovných organizací. „Rozhodli jsme se vyjít vstříc mladým lidem, kteří aktivně provozují jakýkoliv sport. Na naší škole v minulosti studovali a v současnosti studují sportovci. Naši školu absolvovala celá řada sportovců – tenistů, hokejistů, basketbalistů nebo fotbalistů. Ať už se proslavili po celém světě nebo žili a žijí sportem na regionální úrovni. Vždy jsme se jim snažili vyjít vstříc, aby zvládli sport i studium,“ dodal zástupce ředitele.

Vzdělávací program vznikl ve spolupráci s Katedrou sportu FTK v Olomouci, která také bude zajišťovat převážnou část výuky předmětů se sportovní tématikou. Partnery školy jsou pak téměř všechny známé prostějovské sportovní kluby – 1.SK Prostějov, LHK Jestřábi Prostějov, Atletický klub Prostějov, Basketbalový klub Prostějov a Volejbalový klub Prostějov. Studenti jsou také v průběhu výuky připravováni k získání základní licence sportovních trenérů dle specializace studenta (například fotbal, lední hokej, atletika). (red)

Poslat nový komentář