Zemědělci připravují protestní akce

Zemědělci připravují protestní akce
ilustrační foto

Po odborech se teď staví do role rebelů také zemědělci. Ti hrozí za nepopulární opatření vlády hromadným blokováním silnic zemědělskou technikou. Vadí jim především avizované zvýšení spotřební daně vína a zrušení výhody zelené nafty.

Vedení Agrární komory ČR společně se zástupci z krajů i regionů se sešli na jednání 3. května, aby domluvili společný postup a průběh akcí proti záměrům vlády zrušit zelenou naftu a zavést daň na tiché víno. 

„Sjednotili jsme postup ve všech okresech republiky podle možností a aktivit místních agrárních komor a členských organizací. Nejde o jednorázovou akci, svůj protest budeme stupňovat a opakovat. Stanovenou prioritou je zvrácení rozhodnutí vlády o zrušení zelené nafty a uvalení daně na tiché víno,“ uvedl v tiskové zprávě prezident agrární komory Jan Veleba s tím, že prvním dnem protestu je stanoven 23. květen, kdy zemědělská technika zablokuje silnice. Zemědělci sice připravují protesty, ale chtějí také využít dalšího jednání s vládou. Pokud nedojde k dohodě, pak se k protestu připojí i zemědělci z Hané a vyjedou se svými stroji na silnice I. třídy také na Prostějovsku.     

(jap)

Komentáře

-co kdybychom my, kteří se tak nikam nedostaneme příště na protest proti nečemu jinému-zablokovali příjezdové cesty na pole zemědělců?!

Poslat nový komentář