Největší stavební veletrh na Moravě Stavotech se blíží

Největší stavební veletrh na Moravě Stavotech se blíží
ilustrační foto plakát

Jubilejní 50. pokračování stavebního a technického veletrhu STAVOTECH - Moderní dům Olomouc se uskuteční ve dnech 5. - 7. listopadu 2015 na olomouckém Výstavišti Flora v rekonstruovaném a rozšířeném pavilonu A.

Listopadový veletrh STAVOTECH - Moderní dům je největším podzimním stavebním veletrhem na Moravě a přináší bohatou nabídku stavebních materiálů, výrobků, služeb a technologií. Součástí veletrhu je řada doprovodných výstav, konferencí, seminářů a prezentací - právě tady mohou stavaři, investoři i individuální stavebníci najít spoustu nových myšlenek, nápadů a informací a připravit se na stavební sezónu 2016.
Nosnou částí celého veletrhu STAVOTECH - Moderní dům je prezentace firem ve výstavní části. Přes 150 vystavovatelů představí nabídku širokého stavebního oboru i interiérového vybavení a nábytku. Součástí veletrhu jsou další specializované výstavní a konferenční akce: Ekoenerga zaměřena na úspory energie a využití obnovitelných zdrojů energie. Své místo pro prezentaci výstavními expozicemi zde najdou firmy zabývající se úsporami energie stavebními technologiemi ale zejména firmy představující tepelné čerpadla, rekuperace, solární a fotovoltaické panely, vytápění biomasou a dalšími ekologickými způsoby. Přednášková část bude věnována aktuálním tématům k vytápění biomasou, kotlíkovým dotacím a novým výzvám dotačního programu Nová zelená úsporám, pasivním domům, domům s nulovou spotřebou atd.
Aktuální téma dřevěného stavění je obsahem doprovodné výstavy i konference MORAVSKÁ DŘEVOSTAVBA. Přednáškový blok představí tradiční i specifické materiály a technologie vhodné pro dřevostavby, jejich realizaci i rekonstrukci v pasivním standardu přímo v příkladech z praxe.
Olomoucký kraj zastřešuje expozici měst a obcí Olomouckého kraje, která je součástí přehlídky investičních příležitostí pod názvem RegionInvest. Kromě Olomouckého kraje se zde představí města Olomouc, Prostějov, Litovel, Šternberk a Jeseník. Své místo pro prezentaci tady mají také oceněné obce krajského kola soutěže Vesnice roku. Prostor zde najde i detailnější představení průmyslových zón v Jeseníku a Olomouci - Bystrovanech.
Olomoucké dny architektury a stavebnictví - to je název již 11. pokračování osvětové multižánrové akce zaměřené na architekturu, design a stavebnictví. Její součástí budou opět přednášky, exkurze a posterové architektonické a designové výstavy.
Podzimní veletrh STAVOTECH - Moderní dům a souběžně probíhající výstavy a prezentační akce jsou dobrou příležitostí pro konzultaci s odborníky i bohatým zdrojem hodnotných informací a inspirace. Nenechte si tedy ujít příležitost a zavítejte do nového pavilonu A olomouckého Výstaviště Flora ve dnech 5. - 7. listopadu mezi 9,00 - 18,00, v sobotu do 17,00 hodin. (red)

Poslat nový komentář