Nové venkovní posilovny v Kolářových sadech a ve Vrahovicích již stojí!

Nové venkovní posilovny v Kolářových sadech a ve Vrahovicích již stojí!
Foto ber
Další fotky: 
Nové venkovní posilovny v Kolářových sadech a ve Vrahovicích již stojí!
Nové venkovní posilovny v Kolářových sadech a ve Vrahovicích již stojí!

Jedním z inciátorů vzniku takzvaných venkovních posiloven byl v Prostějově Dalibor Nenál. Po úspěchu v podobě workoutového hřiště v Kostelecké ulici vznikla díky Magistrátu města Prostějova hned další dvě. Jedno ve Vrahovicích, druhé v Kolářových sadech. Dalibora jsem se zeptali, jak nová hřiště vidí on.

V Kolářových sadech probíhají poslední úpravy terénu, pak bude hřiště přístupné. Jak se Ti jeho podoba líbí?

Co se Kolářových sadů týče, podobu sportoviště jsem navrhoval tak, aby se, mimo základní prvky, lišilo od sportoviště v areálu velodromu na Kostelecké ulici. Chtěl jsem, abychom měli v centru dvě rozsáhlé konstrukce, které si nekonkurují. Jedinou výhradu mám k výškám hrazd, dodatečně doporučím Magistrátu, aby nechal několik konkrétních hrazd v sestavě demontovat a montovat výše.

A jak se Ti jeví hřiště ve Vrahovicích?

Ačkoli jsem hotovou konstrukci ve Vrahovicích osobně zatím neviděl, věřím, že si své "štamgasty" najde, a to zejména díky Pavlu Dopitovi. Ten měl při modelaci konstrukce skvělé nápady, jako např. rybí schůdky a jiné atypické prvky.

Máš ještě nějaké nápady stran sportovišť, na které se třeba nedostalo?

Pokud by Magistrát v budoucnu uvažoval o výstavbě dalších obdobných sportovišť a byl bych požádaný o asistenci při modelaci projektu tak, jak to bylo letos, doporučil bych výstavbu zázemí pro parkour/freerunning. Tyto aktivity se v Prostějově těší veliké oblibě, avšak faktem je, že odpovídající venkovní zázemí v širokém okolí zkrátka chybí. Víc by k tomu mohl říct například Ondřej Sobotka, který v Prostějově organizuje parkourové/freerunningové tréninky.

Jak se Ti spolupracovalo s Magistrátem?

Pokud jde o spolupráci, nemám žádné větší výhrady. První schůzku jsem na radnici u paní Hemerkové absolvoval s Miladou Sokolovou, následně po několika schůzích na odboru investic a u paní Hemerkové se podařilo prosadit výstavbu sportoviště na Kostelecké ulici. Od té doby jsme s několika náměstky primátorky průběžně v kontaktu.

 

Vzhledem ke klimatickým podmínkám není hřiště v Kolářových sadech dopracováno do finální podoby, týká se to terénních úprav okolí. Ty budou dokončeny v závislosti na počasí, nejpozději do 15.4.2018. Nedodělky však nebrání v užívání, to znamená, že se na nich může cvičit dle návštěvního řádu, který je na posilovně umístěn. Komplexní náklady na pořízení posilovny přišly na 789 829,-Kč. 

Nové workoutové hřiště bylo vybudováno ve Vrahovické ulici v blízkosti autobusové zastávky u ulice J. Köhlera. Následně bude vybudován přístupový chodník a dokončeny terénní úpravy. I tuto sestavu prvků je již možno využívat. Náklady na pořízení činily 380 tis. Kč. (ber)

Poslat nový komentář