Jan Nepomucký na hanbě?!

Jan Nepomucký na hanbě?!
ilustrační foto

Jan Nepomucký na nám. TGM bude restaurován. Dočká se opravy i Jan Nepomucký poblíž mostu přes Hloučelu na Olomoucké ulici, ptá se na webu města Prostějova Jana Veselá? Podle magistrátu má ale socha opravu za sebou.

„Při výstavbě nového mostu byl dokonce vystrčen za modré zábradlí a stojí tam jako na hanbě. Navíc byl oškubán o všechny kovové součásti,“ dodává tazatelka.

Podle mluvčí magistrátu Jany Gáborové byla  socha rekonstruována v roce 2009. "Bohužel byla této soše 2x odlomena dlaň s kovovým křížem. Po druhé opravě již nebyl do dlaně sochy umístěn žádný kříž,“ dodala mluvčí.

Mimochodem, tahle krásná socha by si zasloužila jiné místo, než metr od zábradlí mostu. Vypadá, jako by byl za katrem. A to je prosím svatý... (ber

Komentáře

Nejlépe by bylo sochu úplně odstranit, až přijdou do Prostějova migranti muslimské víry, aby je to neuráželo. A o jejich příchod se starají sluníčkáři s oranžovými s velkou péčí!

Bohužel to co není v centru a na očích,jakoby by nikoho nezajímalo...za to se nedávají předvolební body, asi tudy ani žádný ze zastupitelů pravidelně nechodí do práce! Mimochodem, ten Nepomucký co je na námětí je tam taky trochu na hanbě - neboli za trest.Tam kde stával dříve by mu určitě bylo lépe, stačí si prohlédnout obě místa - před kostelm parčík s rozkvetlými stromy a květinami a lavičkami, na náměstí dokola jan dlažba, pošlapaná hlína kolem stromů a za zády svítící neony!

Poslat nový komentář