SVS zachytila zásilku polského drůbežího masa s nálezem salmonely

SVS zachytila zásilku polského drůbežího masa s nálezem salmonely
Foto SVS

Státní veterinární správa (SVS) zachytila zásilku 1 200 kg kuřecích mražených stehen z Polska, u které byla vyšetřením potvrzena přítomnost salmonel (konkrétně Salmonella enteritidis). Zásilku objevili veterinární inspektoři v provozu velkoobchodního skladu Petr Novotný – Gastroplus v Lounech. Stejná šarže polských kuřecích prsou z Polska byla také doručena do Olomouckého kraje. Skončila u zákazníků.

"Uvedených 1 200 kg kuřecího masa bylo součástí zásilky stejné komodity téhož původu o celkové hmotnosti 4 800 kg. Veškeré nedistribuované mražené drůbeží maso, celkem 3 940 kg, bylo zajištěno a uskladněno odděleně a čeká se na laboratorní výsledky," uvedl mluvčí veterinářů Petr Vorlíček. 

Do skladu v Olomouci byly z Polska dodány zhruba dvě tuny kuřecích prsních řízků stejné šarže, jako měla mražená kuřecí stehna, v nichž našli veterináři salmonelu, řekl ČTK ředitel krajské pobočky SVS v Olomouci Aleš Zatloukal. Kuřecí prsní řízky měly datum spotřeby do 23. února a celá zásilka už byla ze skladu v Olomouci distribuována odběratelům, například restauracím. (ber)

Poslat nový komentář